måndag 22 november 2010

Körsbärspris


Årets november är nog den ljusaste och kortaste på många år, av flera olika anledningar. En anledning är Cherry on Top-utmärkelsen som jag fått både av a fraction of the web och Wind-Up Women. Tack så jättemycket! Den här tiden på året kan jag definitivt behöva en utmärkelse, det piggar upp.

Enligt reglerna ska jag berätta om tre favoritförfattare och någon bok de skrivit, och skicka utmärkelsen vidare till fem andra bloggar.

En aktuell favoritförfattare just nu är såklart Siri Hustvedt. Maken till smart människa har jag sällan skådat och att hon använder sitt snille till att skriva utmärkt skönlitteratur är mycket smakfullt. Skulle jag välja ut en av hennes böcker får det nog bli What I Loved som är så lätt att älska.

Man ska inte gå över ån efter vatten, sägs det. Så min nästa favoritförfattare är naturligtvis Paul Auster. Jag älskar hans lättillgängliga sätt att skriva kombinerat med den sylskarpa beskrivningen av nutidsmänniskans dilemma. Från första stund och för alltid kommer jag att älska hans Oracle Night.

Min tredje favoritförfattare måste bli Jeanette Winterson för hennes fantastiska berättarglädje och för kärleken som dominerar alla hennes romaner. Historien om Silver i Lighthousekeeping är lika mycket min som hennes.

Jag vill skicka utmärkelsen vidare till:

Agnes i Lund - för att hennes idé om vad en bokhandel kan vara är så bra! Och jag blir så himlans ressugen.

Böcker, böcker, böcker... - för hennes ambitiösa litteraturvetarskola och för att vi snart kommer att träffas, irl!

Calliope books - för att hon skriver så roligt! och för hennes inspirerande inlägg från hennes resor.

Den besatta - för att hon ofta bloggar om böcker jag är intresserad av och för hennes spännande projekt En sida till.

Paperback Lover - för hennes Orange Prize-utmaning som jag följer på hennes blogg, även om jag kommit av mig i min egen läsning. Och för den årliga Christie-festivalen.

5 kommentarer:

JanB sa...

Jag var hos "den besatta", på hennes "litterära salong" (en fredagafton) "en sida till", en trappa ner. Så roligt det blev!
Mycket folk. Hoppas på repris. Träffade (förutom huvudpersonen) Sekwas översättare Marianne Öjerskog, som bor i Varberg.

Den besatta sa...

Tack snälla Therese! Jag blev jätteglad :-)
/Kiki

Böcker, böcker, böcker sa...

Oj vilken ära, tackar! Jag har skickat awarden vidare enligt reglerna :)

Holly Hock sa...

Det är i Varberg det händer för tillfället. Om jag får vägarna förbi någon gång måste jag helt enkelt kika in. /Therese

Den besatta sa...

Du är så välkommen!
/Kiki