tisdag 23 november 2010

Primrose Hill Books
För ett par veckor sedan var jag i London några dagar. I jobbet visserligen, men lite litterär turism hann jag ändå med. Bland annat besökte jag Primrose Hill Books som jag blivit tipsad om av Jan på English Bookshop. Ni hör ju, bara namnet Primrose Hill Books låter otroligt mysigt och trevligt!

För att komma dit tog jag tunnelbanan, Northern Line om jag inte missminner mig, norrut och gick av på Chalk Farm Station. När jag kom ut från stationen gick jag rakt över gatan, åt höger och sedan ganska omedelbart första gatan upp till vänster. Efter att jag följt den gatan en liten bit svängde jag upp åt höger och över en bro. På andra sidan bron delar sig gatan i två och snett upp åt vänster ligger den mycket trevliga Regent's Park Road. Det låter kanske invecklat, men det var mindre än fem minuter från tunnelbanestationen. Inget svårt alls!

Bokhandeln var av den mindre sorten och otroligt mysig. Jättebra utbud av lite allt möjligt, det man behöver helt enkelt! Framförallt ligger den bra till, inte jättecentralt men på en verkligt trevlig shoppinggata med små butiker av allehanda slag, caféer och restauranger. Gatan är i direkt anslutning till Regent's Park och kanske just därför tyckte jag att det var ovanligt många hundar precis överallt ute med sin hussar och mattar.

Den här bokhandeln passar därför utmärkt att besöka och samtidigt ta sig en promenad i Regent's Park och varför inte, London Zoo.

5 kommentarer:

Jan på English Bookshop sa...

Ja men visst är det ett mysigt område. Och så kan man gå och ställa sig högst upp på kullen, själva Primrose Hill, och se ut över London. Kullen figurerar i massor av filmer (Bridget Jones), skönlitteratur (One Day), sånger (Beatles Fool on the Hill) mm mm. Och det bor massor av kändisar i området. Och huset där Sylvia Plath dog är här.

Ingrid sa...

Men... vilken fin liten bokhandel. Så vackert blå... Dit skulle jag gärna bege mig!

Cattis sa...

Primrose Hill är så fint! Passerade varje dag på väg till jobbet när jag bodde i London. Hade du fortsatt en bit till norrut hade du kommit till Hampstead, där jag bodde. Också mysigt och värt ett besök. Där finns också fina Hampstead Heath och en Daunt Books:) Tips till nästa resa!

Catrin sa...

ÅÅÅÅÅ vad synd att jag inte läste detta inlägg innan ag åkte till London ( var där torsdag-fredag ). men det blir fler gånger och Primrose Hill Books ska definitivt besökas

Holly Hock sa...

Ja, men precis! I det här området skulle jag definitivt kunna tänka mitt en lägenhet. Centralt, men ändå på behörigt avstånd från Oxford Street. Och Hampstead Heath blir det alldeles bestämt nästa gång! /Therese