söndag 9 oktober 2011

Hösten är härEn kombination av bokmässa plus höst har gett mig en glupande aptit på läsning. Just för tillfället läser jag Silke Scheuermanns Timmen mellan hund och varg inför Skövde Bokcirkel som träffas på lördag. Precis bokmässan gjorde mig också sugen på att läsa tegelstenar. Tänk vad härligt att få läsa riktigt långa historier och låta berättelsen ta tid! Allsköns fantasy lockar också för tillfället, de finfina men kortkorta Novellixerna och så Thomas Bernhard. Tack var Nobelpriset fick jag lust att läsa poesi, Tranströmer såklart, men även gamla bekanta som Wendy Cope och Eva-Stina Byggmästar. Nästa tisdag kommer vinnaren av Bookerpriset att tillkännages. Jag har läst ett par stycken på korta listan, men jag läser gärna några till. Och, just det ja, dagen innan, måndag, då är det öppen bokcirkel på biblioteket i Skövde då vi ska diskutera Maryse Condés Desirada. Härliga, härliga höst!

Vad känner du för att läsa i höst?
  

5 kommentarer:

Catrin sa...

Här är det också Tranströmer. Jag njuter för fullt av den lilla pärlan För levande och döda som jag hade i hyllan och bläddrar då och då i samlingsvolymen Dikter 1954-1989.

För övrigt har jag skojiga Dawn French A tiny bit of Marvellous på gång och är inte klar än med Nicole Krauss' Det stora huset - varför vet jag ej för jag gillar den!

På kö står Joyce Carol Oates Dödgrävarens dotter och påonsdag räknar jag med att köpa Ecos senaste, signerad hoppas jag! - när jag besöker Internationell författarscen med just Eco!

Är du på väg till Stocksholm något i höst? Jag såg minsanna Maryse Condé i din hög där - sugen på att lyssna på henne när hon gästar författarscenen 20 oktober?

Böckerx3/Metta sa...

Nomineringarna till august kommer på måndag med :)

Ingrid sa...

Vilken härlig bokhög! Jag sneglar lite extra på lyriken... och visst är det en inspirerande bokhöst i år! Kanske mera än någonsin.

Holly Hock sa...

Catrin: French har jag också hemma! Eco kommer säkert bli intressant att lyssna på. För min del blir det ingen internationell författarscen i höst :(. Jag återvänder till våren istället. Du har inte hört något förhandssnack om vilka som kommer?
Metta: Priserna står som spön i backen. Härligt, härligt!
Ingrid: Du har nog rätt!! Visst är det en extra bra bokhöst i år?! Och är inte lyriken lite smått på frammarsch?
/Therese

Jenny B sa...

Silke Scheuermann skulle jag gärna också velat läsa. Vilka bra bokklubbsböcker ni har valt!

Eftersom jag är hemma sjuk har jag plockat i bokhyllan och börjat planera vad jag skall läsa härnäst. I handväskan hamnar Jennifer Egans A Visit from the Good Squad. Böcker som är för stora för plastomslagen får läsas hemma; närmast Edgar Allen Poes Pym och Open City av Teju Cole. För två längre resor tar jag med en tjock bok eller två, Orhan Pamuks Oskuldens tid och/eller Adler und Engel av Juli Zeh. Mmm, nu blev jag läs-sugen!