måndag 12 september 2011

Bookers korta lista
Bättre sent än aldrig. Här kommer ett inlägg angående Booker-prisets korta lista som tillkännagavs förra veckan. Så här såg den ut:

Julian Barnes The Sense of an Ending
Carol Birch Jamrach's Menagerie
Patrick deWitt The Sister's Brothers
Esi Edugyan Half Blood Blues
Stephen Kellman Pigeon English
A.D. Miller Snowdrops

Ärligt talat har jag bara läst en bok från långa listan, Derby Day av D.J. Taylor, men några tankar och funderingar tillåter jag mig ändå att ha.

Barnes har jag inte hört annat än lovord om, och är därför inte det minsta förvånad över att han är med även på korta listan. För visst är det han som är favorittippad för tillfället. Kellman är heller ingen överraskning, tycker jag. Temat med våld i förorten känns minst sagt aktuellt.

Däremot saknar jag Sebastian Barrys On Caanan's Side. Jag har själv tidigare läst och tyckt mycket om hans The Secret Scripture, också den Booker-nominerad 2008, och tycker mig ha hört en hel del gott även om hans senaste. Likaså Alison Picks Far to Go, tyckte jag lät riktigt bra.

Ja, om knappt en månad, den 10 oktober, får vi reda på vem som vinner.


  

2 kommentarer:

Böckerx3/Metta sa...

Och jag som inte ens hunnit läsa förra årets vinnare ÄN!

Holly Hock sa...

Och nu är det snart dags igen! Jag läste ju The Finkler Question precis i somras, så inte var jag så snabb med den heller. Men nu ska det bli andra bullar i år! ;) /Therese