onsdag 31 augusti 2011

Sommarens bokhandlar

I vår jakt på ihållande sol tidigare i somras hamnade vi tillslut i Varberg. Och även om solen lyste och vi mest var på stranden, var jag ju också tvungen att kolla in bokhandelsutbudet. Framförallt var jag nyfiken på Kikis bokhörna En sida till. I samarbete med butiken En trappa ner tillhandahåller hon noga utvalda böcker och bokcirklar. Så här fint var det! Tyvärr är En trappa ner på väg på att slå igen (kanske redan har gjort det?) och Kiki letar ny samarbetsbutik. Jag hoppas verkligen hon får napp, för det här är bra!


Fint, va? Ursäkta den suddiga bilden.

I Varberg finns också den större bokhandeln Göranssons, som jag tycker är ovanligt stor för en stad av Varbergs storlek (eller också kanske det är vår bokhandel här i Skövde som är ovanligt liten?). Och de hade många, välfyllda hyllor med just böcker! Uppfriskande, tycker jag, då många bokhandlare mest verkar sälja allt annat.Sammantaget är Varberg relativt välförsett på bokhandlarfronten, eller åtminstone var. De mindre alternativen behövs, så jag hoppas med hela mitt hjärta att En sida till blir kvar, om än på annan plats.6 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

jag vet inte om det är samma bokaffär, men han hade en hel hylla bara med trädgårdsböcker :)

Böckerx3/Metta sa...

Skönt att höra at tdet itne är lika skruttigt som hos oss överallt i landet ;)

Holly Hock sa...

Det är mycket möjligt, Hannele! Jag hade familjen med mig, så det vart inget långvarigt besök. Får spana in det nästa gång! Nej du, Metta, här var det betydligt bättre. Mycket bättre tillochmed, med mycket böcker! /Therese

JanB sa...

Therese! Så roligt att du/ni var där (=här)!! Nästa gång måste vi träffas. Idag var jag nästan i Väring (Stöpen).
Kiki är ju även entusiastisk ledare av en bokcirkel som samlar 15-20 deltagare - så hon delar upp oss i 2-3 grupper!
Jan (i Varberg)

Den besatta sa...

Instämmer med Jan - nästa gång får vi träffas! Så synd att jag missade dig! Tack för fin reklam, även om butiken nu är stängd och jag inte hittat något nytt ställe att husera på, ännu... Jag har inte gett upp! :)

Holly Hock sa...

Nej, Kiki, ge inte upp! Fortsätter ni med bokcirklandet i höst ändå? Kanske skulle jag kunna hänga på då någon gång? /Therese