tisdag 4 januari 2011

Snö, paket och platta

Idag snöar det minst sagt ymnigt hemma hos mig, så jag är glad att jag gjorde mina biblioteksärenden igår. Utmana sig själv, visst, men min personliga övertygelse är nog ändå att sånt här väder gör sig bäst när det betraktas inifrån, med en bok och en kopp varm choklad som sällskap.
Gårdagen började som sagt med ett besök på biblioteket. Det har precis köpt in några läsplattor för utlåning och visst vill jag prova. Den här röda lilla grejen fick jag låna hem två veckor och här ska testläsas. Den ser egentligen inte så mycket ut för världen, men kanske är riktigt bra? Jag återkommer med någon slags utvärdering.
Dessutom satte jag upp en lapp om bokcirkeln jag och BöckerX3 vill starta upp. Bästa stället att annonsera måste helt enkelt vara biblioteket, eller hur?
Väl hemma igen var brevlådan smockfull med bokpaket, både från English Bookshop och Fritz Ståhl. Med boken från Fritz Ståhl följde också en bookbag och ett bokmärke. En sån där liten sak som ett bokmärke är verkligen underskattat tycker jag. Kan inte vara alls dyrt för dem att trycka upp, bra reklam är det också, och något jag tycker jättemycket om att få med boken.
English Bookshop skickar alltid med bokmärken och hade verkligen överträffat sig själva den här gången vad gäller paketinslagningen. Deras bruna inslagspapper och handskrivna adress är perfekt och den här gången hade de dessutom slagit in extra fint! Jag blir så glad.
Inuti paketet döljde sig januaris månadsbok, The Slap av Christos Tsiolkas. Hans bok var listad till Bookerpriset och var en av dem det pratades lite mer om. Men jag hann inte med den då, så nu blir bra istället. I ytterligare ett paket från English Bookshop låg Paul Austers nya Sunset Park och Siri Hustvedts gamla Reading to You, hennes diktsamling som var det första hon gav ut 1983. Den finns tydligen bara på den antikvariska marknaden och kostar där ett par tusenlappar! Men, English Bookshop är räddaren i nöden och lyckades få tag på en tysk/engelsk cd-version, där det är Siri Hustvedt själv som läst in sina dikter. (Maren Eggert har läst in dem på tyska.) Fint nog år mig!

2 kommentarer:

Böcker, böcker, böcker sa...

Åh vilka roliga paket :)

Ser definitivt fram emot din synpunkt gällande läsplatta.

Holly Hock sa...

Håller på och testar för fullt nu faktiskt. Är inte direkt överimponerad, men den kanske tar sig. /Therese