tisdag 4 januari 2011

Sträckläsning - The Dead of Night
SPOILERVARNING! JAG KOMMER ATT AVSLÖJA ALLT SOM HÄNDER I HELA BOKEN (nästan).

Den är utläst. Och Corrie och Kevin är fortfarande inte fritagna. Det är kanske inte hela världen, men skriver man så här på baksidan:

When two of them fall behind enemy lines, Ellie knows what must happen next: a rescue mission. Homer, the strongest and most unpredictable among them, is the one to take charge. While others have their doubts about his abilities, Homer has no choice but to prove them wrong - or risk losing everything to the enemy.

...
då skapar det vissa förväntningar hos mig som läsare. Visst det står inte att de kommer att lyckas med sitt rescue mission, men det fritagningsförsök de gör är ju precis i början av boken. Expeditionen då de träffar på Hervey's Heroes får större textutrymme och är minst lika viktig för historien, men nämns inte alls på baksidan.

Nej, nu ska jag sluta gnälla. Baksidan är väl inte så värst viktig, men jag hade tyckt om att Corrie och Kevin kom tillbaka. Tur att det är några böcker kvar.

Annars tänker jag på hur de allihop mer och mer anpassar sig och trubbas av inför krigets vidrigheter. I första boken sprängde de gräsklippare och broar som indirekt också dödade soldater. Nu skjuter de människor och hugger kniven i dem. Dödandet kryper liksom närmare och närmare. De har också flera diskussioner sinsemellan kring det här med gränser och hur långt var och en kan tänka sig att gå.

Chris öde är också hemskt. Jag undrar lite över varför Ellie, som faktiskt visste om att han drack, inte berättade för de andra vad som pågick. Men det är klart, hon hade säkert annat att tänka på.

Tredje boken, A Killing Frost, har jag hemma och de sista fyra beställer jag nu.

2 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Där inser man vådan av att läsa baksidestexter i förväg. Man får helt fel förväntningar :-)

Holly Hock sa...

Eller hur? Och irriterad blir jag, över att få fel förväntningar. /Therese