söndag 16 januari 2011

Pepptalk - snart vår

Om man som jag väljer att ha sina hästar hemma istället för inhyrda på någon fin anläggning med ridhus och andra bekvämligheter, kan vintern innebära vissa förtretligheter. Gårdsplan täckt av is, vattenrör som fryser sönder och en otillgänglig gödselstack täckt av två ton snö är bara förnamnen. Men det är också alldeles, alldeles underbart att rida först av alla på snötäckta skogsvägar och snö är perfekt för att öva trickträning med en glupsk shetlandsponny.

Idag var också första träffen för Skövde bokcirkel. Läsning och bokprat är en särdeles väderoberoende sysselsättning som snarare gynnas av dåligt väder. Vi träffades på café Rådhuset för att smida planer. Första boken vi kommer att läsa blir Sara Stridsbergs Drömfakulteten. Med Stridsberg som första bok ut kan det här inte bli annat än bra.

Om ett par veckor är det också författarkväll på biblioteket med Steve Sem-Sandberg och Helena Granström. De fattiga i Lodz håller jag på och tar mig igenom, men Helena Granström är helt ny för mig. Någon som känner till?

Inga kommentarer: