lördag 1 januari 2011

2010 med Holly Hock

Den första dagen på det nya året bläddrar jag bakåt i bloggen. Har allt det här verkligen fått plats på bara ett år?

Det har varit ett helt fantastiskt år med massor av böcker och inte minst, massor av bokhandlare. Två resor till London har jag gjort och besökt flera underbara bokhandlare, och mitt i sommaren kom jag också äntligen till mytomspunna Shakespeare & Co i Paris. För att åtminstone symboliskt få fler bokhandlare hemma hos mig i Skövde genomförde jag Läs Här-projektet vilket var jättekul.

Jag kommer ihåg att jag i början av året var mitt inne i en omläsning av böckerna om Harry Potter. På så vis var det också ganska passande att första boken om Harry var en av de sista böckerna jag läste 2010. Allra sist påbörjade jag en ny sträckläsning av Tomorrow-serien av John Marsden.

Två djupdyk har det också blivit med Haruki Murakami och Siri Hustvedt. Den till synes så anspråkslöse Murakami som ändå är så otroligt speciell, ja, jag väntar också ivrigt på hans nya 1Q84. Och Siri Hustvedt som jag hade förmånen att få lyssna till i Stockholm. Hon är en av de mest intelligenta människor jag lyssnat till och samtidigt så jordnära. Hennes nästa A Summer Without Men är också mycket efterlängtad.

Jag har också haft otroligt roligt tillsammans med alla er andra här i bokbloggosfären. Några har jag haft turen att få träffa irl, andra på bloggfest och allt som oftast i kommentarsfältet både här och där. Jag är övertygad om att nästa år kommer bli hur kul som helst!

7 kommentarer:

Böcker, böcker, böcker sa...

Jag tror läsåret 2011 blir hur bra som helst.

Holly Hock sa...

Så klart! Och vi ska ju till bokmässan! /Therese

Hermia sa...

Härligt med dina bokliga resor! Gott nytt läsår!

Jenny B sa...

Londonresor är verkligen toppen för läs-inspirationen. Jag är så glad och imponerad av ditt Läs Här-projekt, och hoppas att du fortsätter med det och berättar om det.

Gott Nytt År 2011!

Holly Hock sa...

Ja, vi får se vilka resor och projekt det blir i år. Jag tror att tillfället till viss del kommer att få avgöra, jag tycker det blir roligare då. /Therese

Liselotte sa...

Vilket härligt år du har haft! Det har varit jättekul att följa dina resor på bloggen. Vill sååå gärna göra samma sak! London, Paris! Få kolla boklådor, kaféer och miljoner andra saker.

Holly Hock sa...

Resor ger verkligen inspiration, eller hur? Som jag sagt tidigare, så en London-resa måste man alltid ha inplanerad. Och det har jag, senare i vår. Har du någon resa planerad? /Therese