torsdag 21 oktober 2010

En litterär snuttefiltFörra vintern, i höjd ungefär med jullovet, läste jag om böckerna om Harry Potter. Helt underbart. Idag när jag gick mellan skolans matsal och undervisningshuset och den kyliga vinden nöp i mina kinder känns vintern åter igen mycket nära. Längtan efter Harry-böckerna dyker upp igen, men jag tror inte det blir en repris i år. Gott nog att det snart kommer ytterligare en film och att J K Rowling har fått ytterligare ett pris. Jag tänker att jag borde hitta en ny serie eller samling böcker att läsa sammanhängande över jul och nyår. Något engelskt, inte alltför tungt med sympatiska karaktärer och ett lagom antal böcker. Och kanske att jag ändå måste läsa en av Harry-böckerna, bara för att det känns bra.

9 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Åh, men för mig är det nog dags att läsa om HP i vinter. Det är ju två år sen sist :-)

Om du inte läst Hungerspelen (Hunger games), så är den trilogin nu fullbordad. Passar nån som gillar HP perfekt och är "bara" tre böcker. Beställ pronto!

Och hur går det med halsduksbeställningarna, kan man skicka in dom snart?

P.S. Jag väntar också så jag kan döööö på nästa filmatisering, och jag vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt att det är en film i två delar och del två kommer först i juli, tror jag.

Holly Hock sa...

Jomenvisst har jag läst Hungerspelen, alla utom den sista som ligger i bokhögen och väntar. Jag håller med dig, de är superbra. Men redan lästa.

Jag håller faktiskt på att sticka på en halsduk... Bildbevis kommer.

Och imorgon måste jag ringa biografen och fråga när jag kan boka biljetter till premiären. Det är ju faktiskt snart!!! /Therese

snowflake sa...

Har du läst Dorothy Sayers? Passar fint som comfort reads (vilket ljuvligt begrepp). Om du inte vill läsa alla tio med lord Peter Wimsey så kan du ta de fyra där harriet Vane är med: Oskuld och arsenik, Drama med ung dansör, underbaraste Kamratfesten och Lord Peters smekmånad.

Vixxtoria sa...

Ja, boka biljetter. Det måste man ju! Jag har till och med presentkort (folk ger mig biopresentkort hela tiden, och de är giltiga i två år, men jag hinner oftast inte utnyttja dem. Skandal, är det!)

Men vad bra att du läst HG. Jag kommer att läsa alla tre i rad vid tillfälle, för att få lite bättre flyt mellan dem.

Har du också läst I morgon när kriget kom av John Marsden (tomorrow when the war began)? En annan sån där till synes ungdomsserie, som jag sträckläst 3-4 gånger nu som vuxen. Det börjar bli dags där också snart. Minst samma driv som i Hungerspelen tycker jag!!

Ananrs håller jag med Snowflake att du kan läsa Sayers :-D

Holly Hock sa...

Tackar båda två! Lord Peter Wimsey har jag hört flera andra som är lite småförtjusta i, det blir perfekt med de fyra du tipsar om. Marsden är ju också en favorit bland mina elever, men jag har faktiskt inte läst den serien själv. Mycket bra tips! /Therese

snowflake sa...

Håller tummarna för att du gillar... Men känner mig inte så nervös. ;-)

Holly Hock sa...

Nej, vad gäller boksmak är jag ganska förutsägbar! /Therese

bookwitch sa...

Pure Dead Magic av Debi Gliori. 6 delar.

Holly Hock sa...

Perfekt! Jag åker till London nästa helg, tror jag ska kolla efter dem då. /Therese