torsdag 21 oktober 2010

Comfort ReadsFör ett tags sedan upptäckte jag hos Mrs B den brittiske journalisten India Knights blogg. På tal om litterära snuttefiltar har hon där sammanställt en lista på s.k. comfort reads, dvs "den litterära motsvarigheten till en kopp varm choklad". I min värld passar ingenting bättre i höst och vinter än att blanda upp läsningen med några koppar varm choklad.

Bilden föreställer för övrigt hennes sovrum och kommer från Livingetc magazine och är fotograferad av Paul Massey.

5 kommentarer:

Moa sa...

Intressant med "comfort reads"! Det måste ju vara väldigt olika för olika människor vad som känns tröstande och tryggt att läsa. Själv blir jag ganska nervös av för mysiga och "gulliga" böcker. Däremot griper jag gärna tag i barn- och ungdomsfantasy för att få lite comfort...

snowflake sa...

... och plötsligt förstår jag att det är ett sånt där sovrum jag vill ha.

Holly Hock sa...

Moa: Visst måste det vara olika för alla! Som jag förstod det hade Knight gjort en twitter-undersökning och fått en massa förslag. Hennes lista är ju också väldigt brittisk, såklart! ;) Fantasy funkar bra för mig också, hellre än deckare faktiskt, som många andra läser för att koppla av.
Snowflake: Eller hur!!!

maria sa...

Comfort reads, vilket trevligt ord :-) Jag har vissa bloggar som jag sett som comfort reads, som fungerar ungefär som att krypa upp i en fåtölj med en mysig pläd och en kopp choklad, men det förstås, det är ju applicerbart på böcker också.

Håller med om era fantasytankar, det kan vara väldigt mycket "comfort" i att krypa in i en helt annan värld, till skillnad från t ex en mysputtrig romantisk komedi.

Holly Hock sa...

Maria: Visst är det bra? Speciellt när det är höst, snudd på vinter och man känner sig lite hängig. /Therese