fredag 22 oktober 2010

Vinterns första dag

... var igår då vinterns första snöoväder blåste in över min lilla stuga. Förra året blev jag ju inspirerad av Paperback Lover att läsa några Agatha Christie-böcker och jag tänker mig en fortsättning i år. Jag är inte riktigt lika välförberedd med böckerna på sängbordet redo att plockas upp för läsning, men jag har tänkt att fortsätta med Miss Marple. I vinter blir det följande böcker: Greenshaw's Folly, The Mirror Crack'd from Side to Side, A Caribbean Mystery och At Bertram's Hotel.

7 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Greenshaw's Folly tycker jag inte är superbra, men de andra tre är riktigt bra :-)

Jag läste Skospännet (The patriotic murderer elelr något heter den på engelska) i helgen. Jag har inte så himla många Christie kvar att läsa om nu, och det är lite tråkigt, så jag försöker dra ut på det 10-tal som finns kvar.

Holly Hock sa...

Greenshaw's Folly var dessutom lite lurig att få tag på eftersom den var en del av en novellsamling, som jag förstod det hela. Vad häftigt att du läst nästan allihop. Får jag lov att be dig om en topp tre-lista? /Therese

Vixxtoria sa...

Svårt med topp tre, men om man nu _bara_ ska ge topp tre, så hamnar ju de där "vanliga". Ungefär de här skulle jag säga:

Tio små negerpojkar (eller det mer pk: Och så var det bara en)
Mordet på Orientexpressen
Dolken från Tunis

Lite personliga favoriter är Ridå (sista Poirot-boken) och En flicka kom till bagdad, och absolut N eller M (som har deckarparet Tuppence och Tom, som jag gillar skarpt).

Jag har sammanställt en lista på bloggen nånstans... Hm... Här, åtta favoriter (men det är sannerligen lätt att glömma nån):

http://ombockersomjaghunnitlasa.blogspot.com/2009/05/uppdrag-christie.html

Spegeln sprack från kant till kant är visst med där :-D

Den tredje flickan är rätt okej också. Och Nemesis (jag är över huvud taget förtjust i Marple-deckarna). Men jag minns långt ifrån alla, det är mer så där att jag försöker komma ihåg vilka det är som är lite extra bra. De tidigaste Christie bör man dock undvika om man inte är specialintresserad, för de är inte alltid så bra. Hon hade aldrig fått fortsätta idag, tror jag.

Paperback Lover sa...

Här snöade det faktiskt först i fredags men jag var så tagen av torsdagens firande att jag inte hade ork att blogga om det då. Men självklart fortsätter mitt marathon nu! Kul att du vill fortsätta läsa lite Christie i vinter också.

Holly Hock sa...

Vixxtoria: Tackar för tipsen! Själv följer jag en rekommenderad läsordningslista (fint ord, va?)från www.agathachristie.com. Fast jag håller mig än så länge till miss Marple, för hon är nog min favorit också. Jag har ganska många kvar..

Paperback: Jamen, visst är jag med i år igen. Jag håller ju inte riktigt samma tempo som du, trots att min lista har ökat från tre till hela fyra.
/Therese

Vixxtoria sa...

Vadå? Finns det en rekommenderad läsordning? Jag vet inte om jag ska skratta, gråta eller utropa "Så praktiskt!"

Och här har jag gått omkring och trott att jag kunde läsa lite som jag ville.

Holly Hock sa...

Visst är det kul?! Noga uttänkt verkar det vara också så att man inte ska råka ut för spoilers, och miss Marple ska vara sig lik från bok till bok och så vidare. Tänk om du har läst i fel ordning? Betyder det att du kanske måste läsa om? (undrar lärarinnan som tycker det är viktigt att alla rekommendationer följs till punkt och pricka) /Therese