söndag 19 september 2010

McEwan + Bloggfest = En Perfekt Helg

Den här helgen har verkligen varit innehållsrik vad gäller mitt litterära liv (vilket är en stor del). Först var jag och lyssnade på Ian McEwan på Kulturhuset i Stockholm (inlägg om detta kommer imorgon) och igår kväll var det fest hos Vixxtoria. Och vilken fest sen! God mat och dryck, massor av folk och livliga diskussioner.

Det var kul för jag träffade verkligen mycket folk, en del bekantingar, andra som jag endast känner till namnet och så några helt nya. Dessutom kunde man ju delta i flera olika diskussioner samtidigt, vilket jag som är så debattglad snabbt lärde mig att uppskatta. Så jag diskuterade både Brave New World och Paul Austers författarskap och därtill Alice Munros noveller i stort och hennes "Post and Beam" i mera detalj. Just den sista diskussionen tror jag kommer att fortsätta lite till. Det kom fram så mycket bra om den så jag måste läsa om och tänka igen. Och det verkar som om jag kommer att få sticka en del halsdukar i höst!

Annars håller jag på och laddar inför bokmässan. Lördag och söndag kommer jag att vara på plats, taggad som bara den. Men jag undrar bara lite oroligt om den kommer att kunna toppa den helg jag precis haft?

Ett stort tack till Vixxtoria för att hon ordnade och fixade! Jag hoppas det inte blir sista gången vi har fest här i bokbloggosfären.

4 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Holly - det var så himla kul att du var där! Jag hade faktiskt på allvar inte tänkt mig att folk verkligen skulle sätta i gång och hålla på och diskutera och ha sig, men det blev ju helt fantastiskt!! Tack ska du ha för de många bidragen, och om det också fick effekten att några med gemensamma intressen hittade varandra så är det ju enormt kul!

Men halsdukar lär du få sticka! Hoppas du kan läsa samtidigt.

Kanske kanske kanske vi kan ses nästa helg också...?

bokstavlarna sa...

Det känns ju lite som att det kommer bli en bokbloggarfest på Mässan också, för att så många ska dit. Hoppas att vi ses på bokbloggarcafét?

Själv önskar jag att jag haft tid att diskutera och mingla mer på Vixxtorias fest, men jag smet iväg från ett bröllop för att kunna närvara, så jag hade lite ont om tid. ;)

JanB sa...

Så roligt ni verkar ha haft! Jag blir lite avundsjuk.
Missa inte intervjun med SH och PA på tv2 imorgon 21.30.
Ses vi 6 november i Stockholm?
JanB

Holly Hock sa...

Ja, vi får se om bokmässan kan mäta sig med bloggfesten. Jag ska dit lördag och söndag. Visst måste vi ses då! Det blir väl på bloggcafét antar jag?
Jan, självklart ses vi den 6 november. Så fort bokmässa och bookerprisutdelning är över blir det till att läsa Hustvedt.
/Therese