onsdag 9 juni 2010

Årets Orange Prize for Fiction


Varken Hilarys Wolf Hall eller Sarahs The Little Stranger, utan Barbara Kingsolvers The Lacuna tar hem årets pris. Kul när priserna sprider sig lite tycker jag. Jag känner knappt till Barbara Kingsolver alls, mer än att hört massa gott om hennes bok The Poisonwood Bible.

Priset till bästa nya författare gick till Irene Sabatini och hennes The Boy Next Door.

4 kommentarer:

snowflake sa...

Kul! Då har hon nog skrivit nåt riktigt bra igen. Jag hör till dem som gillade Giftträdets bibel, och en till av Kingsolver som jag inte minns namnet på.

Holly Hock sa...

Jag kommer definitivt att läsa, men alla verkar dock inte helt nöjda med juryns val, http://www.guardian.co.uk/books/2010/jun/09/lacuna-orange-prize-expert-view?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+theguardian%2Fbooks%2Frss+%28Books%29 .
/Therese

Ingrid sa...

Jag gillade också The Poisonwood Bible- hennes senaste har jag inte läst men den har fått lite blandad kritik verkar det som. Jag avvaktar och ser....

Holly Hock sa...

Jag har som sagt inte läst något av henne. "The Poisonwood Bible" ska ju vara jättebra, och jag tänker som så att den här nya borde inte vara helt dålig heller, även om den fått lite blandad respons. Jag kommer att läsa den, fast kanske inte imorgon jag heller. /Therese