tisdag 2 februari 2010

En bok i taget, tack!

Förra veckan framförallt hade jag många böcker på gång. Sammanlagt var det sju böcker som var igång i olika stadier. Och egentligen passar det inte mig. Mer och mer känner jag att en bok, möjligtvis två, det är så jag helst vill ha det.

När jag var yngre däremot, då var det andra bullar. Jag hade i stort sett alltid nio-tio böcker igång. Jag läste lite här och lite där och tyckte om att kunna välja efter dagens humör.

Kanske har mitt humör blivit mer stabilt i takt med stigande ålder?

5 kommentarer:

bokstavlarna sa...

Sju böcker igång samtidigt låter lite väl rörigt. Hur höll du isär dem?

Jag brukar kunna ha två eller tre igång parallellt, speciellt när det gäller vissa genrer. Har till exempel svårt att läsa poesi rakt upp och ner, men läser gärna några sidor då och då parallellt med andra böcker.

boksnoken sa...

När jag var yngre hade jag alltid flera böcker på gång, minst 3-4 stycken, men numera klarar jag bara av att läsa en åt gången :-).

Holly Hock sa...

Ja, sju böcker är inte riktigt idealiskt. Det går bra att hålla isär dem, men det blir liksom ingen fart i läsningen utan mer segt. Inte min melodi.

Jag håller med. Novellsamlingar och poesi går bra att dutta med en eller två om dagen tillsammans med något annat.

Det kanske är vanligt för fler att det var lättare med flera böcker igång när man är yngre. Det kanske man skulle fråga på Bokfreak, Bokunge eller Flaskposten eller något liknande ställe.
/Therese

bookwitchpasvenska sa...

Jag klarar bara en i taget. Om jag absolut måste kan en annan bok få smita före i kön, men då är det jobbigt att komma ihåg var jag var i bok nummer ett.

Holly Hock sa...

Jag håller med, Bookwitch. Det förstör lite läsupplevelsen att dela sin uppmärksamhet mellan flera böcker. Något vissa böcker lider mer av än andra. Nä, den här situationen måste åtgärdas och sedan förebyggas (på något sätt ;) /Therese