måndag 4 januari 2010

London-tips

Jag åker till London i vår tillsammans med mina bokklubbsvänner och vi tänkte såklart ladda genom att läsa någon roman som utspelar sig i och liksom bara vibrerar av London. Har ni något tips på vad vi borde läsa?

Jag mottar dessutom tacksamt tips på litterära smultronställen jag bara inte får missa!

Så här långt har jag tänkt att besöka dessa två bokhandlare, titta in i Jeanette Wintersons delikatessbutik och göra en ordentlig rundtur i Westminster Abbey och Poet's Corner.

11 kommentarer:

Magix Bokbabbel sa...

jag håller tummarna för att du fr många svar eftersom jag själv ska åka dit redan i mitten på januari :) Då kan jag liksom tjuvkika på dina tips :)

Ida sa...

Åh, vad avis jag blir! Jag vill också till London! Jag var ju där ganska nyss iofs, men vilken härlig stad det är. Måste dit snart igen!
Boktips har jag tyvärr inte, har nog inte läst många böcker som utspelar sig där. Men ska hålla utkik här om du får några bra förslag :)

Holly Hock sa...

Verkar inte komma så många förslag så här långt. Det blir nog du som får tipsa mig efter du varit där, Magix!
Ida: Du var inte inne i någon riktigt bra bokhandel?
/Therese

Den luttrade bibliotekarien sa...

Flera av Ruth Rendells deckare utspelas i London, kanske inte alltid i de mest centrala delarna men gatorna är ofta namngivna och hon fångar stämningen väldigt bra. Det är inte precis det glamourösa London ....

Ida sa...

Det blev inte så många bokhandlar faktiskt, bara Waterstone's vid Piccadilly, och där var det ganska så dyrt...
Däremot kan jag rekommendera att göra bokinköp på t.ex. HMV - de har väl mest fokus på musik och film, men bokutbudet var inte alltför dåligt, och dessutom var det mycket mycket billigare än Waterstone's.

agnes i Lund sa...

Det blödande hjärtat (Andrew Taylor) har det skrivits om en del i höst bl.a. av Emma på Emmas boktips. Har själv läst Nattvakten av Sarah Waters och den gav fin Londonstämning. Barbara Nadel har också kommit med en Londonroman: Dödlig rättvisa. Har bara läst hennes Istanbuldeckare och de är fantastiska. Hon är väldigt bra på att skapa miljöer och stämningar som man känner igen om man varit där. Hon är också bra påläst politiskt och kulturellt. För något år sedan pratades det mycket om Michel Faber: Sugar - kvinnan som steg ut ur mörkret men jag har inte läst den själv. Tyvärr är samtliga mina tips av historisk karaktär . . .

Holly Hock sa...

Tack för tipsen alla! Taylors bok har jag också hört mycket gott om, så den kanske det blir. Ingen som känner till någon chick-lit som utspelar sig i London? /Therese

Jan på English Bookshop sa...

Missa inte Londons bästa bokhandel John Sandoe på 10 Blackland Terrace, alldeles nära Sloane Square. Otrolig mängd böcker och fantastisk personal. Londons sista riktiga bokhandel?

Holly Hock sa...

Jamen visst, Jan, John Sandoe hade jag faktiskt glömt bort (det är nästan böter på sånt). Självklart får jag inte missa! Bra att du påminde. /Therese

Cattis sa...

Så härligt det låter!

Mitt tips på bokhandel är Daunt Books på Marelybone High Street.Fantastiskt ställe. Vi skriver om det här:
http://windupwomen.blogspot.com/search/label/Daunt%27s%20Books

och här kan du läsa mer: http://www.dauntbooks.co.uk/shops.asp?TAG=&CID=#shop1

Holly Hock sa...

Tack för tipset, Cattis. Det ser ju jättefint ut. Jag börjar få ihop en hel liten lista på bokhandlar som måste besökas. Jag tror nästan jag får göra någon sorts bokhandelsundersökning med olika punkter att jämföra. /Therese