måndag 4 januari 2010

Flourish and Blotts

Naturligtvis måste jag skriva ett eget inlägg om Flourish and Blotts, bokhandeln på Diagon Alley. Visst ser det mysigt ut? Harry går hit i nästan varje bok för att skaffa de skolböcker han behöver. Hittills har jag också läst om hur de haft problem med en beställning på boken The Invisible Book of Invisibility som kostade dem en hel del pengar, men som de aldrig hittade. De var också tvungna att använda skyddsutrustning i form av handskar för att hantera käftförsedda böckerna The Monster Book of Monsters.

Det förekommer en hel del skolböcker, så klart, i böckerna om Harry Potter. Ett par av dem, Fantastic Beasts and Where to Find Them och Quidditch through the Ages, har Rowling också publicerat. En bok som hon däremot inte givit ut ännu, som jag väldigt gärna skulle vilja läsa är Hogwarts: A History.

2 kommentarer:

bokstavlarna sa...

Du är inte den enda som är sugen på att läsa Hogwarts: A History!

Vad gäller Flourish and Botts så gillar jag också när Gilderoy Lockhart är där och signerar - en av de mest irriterande och mest underhållande karaktärerna måste jag säga. Jag gillar att hans bilder på böckerna hela tiden försöker flörta med läsarna. :)

Holly Hock sa...

Jamen visst, jag vet inte vad Rowling håller på med nu för tiden, men den boken finge hon gärna skriva om jag fick vara med och bestämma. /Therese