måndag 23 november 2009

The Thirteenth Tale

Perfekt novemberläsning! Nästan hela helgen läste jag Diane Setterfields underbara bok och min enda önskan var lite mera regn utanför mitt fönster. Det hade gärna fått smattra lite hårdare mot rutan för att ännu bättre stämma överens med historiens meteorologi.

Historien utspelar sig på Angelfield House, England. Där växer de rödhåriga tvillingarna Adeline och Emmeline upp utan alltför mycket vuxen övervakning men i sällskap med en galen morbror, en hushållerska och en trädgårdsmästare, spöken och en, trots allt, välmenande guvernant. Självklart innehåller huset ett bibliotek fyllt med titlar som Jane Eyre, Wuthering Heights och The Woman in White. Tvillingarnas historia berättas av en döende författarinna, som aldrig berättat samma historia om sitt eget liv, och en bokälskande ung kvinna som ska skriva hennes biografi. Självklart är ingenting vad det ser ut att vara!
Låter det inte som lysande förutsättningar för en god historia?
Camelia har också skrivit om boken.

6 kommentarer:

Camelia sa...

Så roligt att du också tyckte om den! Jag tuggade oroligt på naglarna och undrade om jag hade totalt vileslett dig. Nu kan jag andas ut!

Tekoppen sa...

Kul att du gillade den! Har den hemma som ljudbok men har inte hunnit börja lyssna - än!

Holly Hock sa...

Camilla, den här rekommenderar jag både till höger och vänster just nu. Den är ju jättebra!!!

Tekoppen, den är perfekt att läsa nu i november och december. Vänta för allt i världen bara inte till sommaren, det tror jag blir fel.
/Therese

Moa sa...

Åh, den här har jag liggandes i en av alla boktravar! Passar den julledighetsläsning tro?

Holly Hock sa...

Moa: Perfekt julledighetsläsning! Om du vill passar det bra att komplettera med något av Sarah Waters, tycker jag (tralala). /Therese

Bibliophilia sa...

Jag gillade också "The Thirteenth Tale". Det är en jättebra bok, passar ju utmärkt nu under vintern när vädret är tråkigt och man behöver lite spänning.