måndag 7 februari 2011

Språkvår

Jag tror känslan vaknade när jag läste ett inlägg hos Bokbabbel om språksug. När jag kommenterade tänkte jag på min långa längtan efter portugisiska. Jag kan inte ett ord, vet inte hur jag skulle gå tillväga för att lära mig, men vill så gärna kunna tala och läsa detta vackra språk. En dag, tänker jag, en dag kommer jag att börja lära mig och det kommer bli underbart.

Medan jag skrev den kommentaren kände jag också i magen hur länge sedan det var jag läste en bok på franska. Jättelänge sedan. Så förra veckan satte jag tänderna i en Maigret-deckare. Jag har bara läst ett par stycken tidigare, men de är liksom bra att värma upp med tycker jag. Bra för att komma in i språket igen. Så nu är jag på banan igen, nu kommer det att bli mera franskt framöver. Jag vet att det är tyskan som är språket som gäller i år, men jag kommer att läsa franska.

5 kommentarer:

Böcker, böcker, böcker sa...

Man får ju läsa det man kan =) vet inte hur bra det skulel gå om jag gav mig på tyska :)

Bokbabbel sa...

Men vad fint!

Catrin sa...

Bra tips. Jag läser just nu Anna Gavalda på franska, det är också lätt och lättsamt.

Jenny B sa...

Visst är det spännande att läsa på ett annat språk? Det kan hända att man missar några nyanser, men å andra sidan får man en starkare känsla av att höra författarens tankar. Franska kan jag tyvärr inte, men jag läser gärna böcker på tyska. Lycka till med din franska vår!

Holly Hock sa...

Språk är kul! Ibland tänker jag att vi har alldeles för stor respekt för främmande språk. Att det ska vara så svårt och att man ska säga fel och inte förstå och så där. Nej, mer språk åt folket säger jag! /Therese