fredag 11 februari 2011

The Secret Garden
Kan vi enas om att det är vår nu? Kan vi det? Jag vet att det var snöstorm idag och att det säkert kommer att vara femton minus imorgon, men ändå?

Den här boken ska nog helst läsas ute, insvept i en pläd samtidigt som man njuter av vårsolen. Och det kan man säkert göra - snart. Till och med jag som varit stelfrusen hela vinter börjar känna hur tårna börjar tina i takt med att barnen och den hemliga trädgården börjar spira och tillfriskna i Frances Hodgson Burnetts underbara klassiker. En bok som man älskat som barn är alltid lite skrämmande att plocka upp igen som vuxen tycker jag. Men den här boken tål att läsas om i alla åldrar.

4 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Intressant. Jag förknippar alltid Den hemliga trädgården med höst och frostnupna äpplen. (Men gärna trädgård och insvept i en filt...)

Holly Hock sa...

Ja, jag längtar efter våren så att jag tror att jag håller på och dör. Tycker du att Den hemliga trädgården är en barnslig bok? Kan man läsa den och tycka om även om man ska föreställa vuxen? /Therese

Vixxtoria sa...

Det är väl ingen barnslig bok heller! Det var länge sen jag läste om den, men jag har gjort det som vuxen, och jag tyckte fortfarande mycket om den. Men det är så sorgligt med flickan som alla tycker är ful, och pojken som har en sned rygg. Stackars barn!!

Holly Hock sa...

Jag tycker inte heller den är barnslig, men jag var tvungen att kolla med någon mer. Tror inte alltid att jag bedömer böcker som alla andra/vanligt folk. Vilka det nu är. /Therese