söndag 2 januari 2011

Sträckläsning - The Dead of Night

Vad jag tycker om att Ellies kompisar har läst första boken. Och att några av dem är lite sura över vad hon skrivit om dem. Hur kul som helst.

Men en sak förstår jag inte. Enligt baksidetexten ska de rädda två av sina kompisar som är tillfångatagna av fienden. Och de är ju och "hälsar på" Corrie där på sjukhuset. Men sen händer inget mer. De verkar glömma bort både Kevin och Corrie och drar iväg på upptäcktsfärd åt ett helt annat håll. Kanske att de ville lämna Corrie där eftersom hon fortfarande är medvetslös, men varför försöker de inte frita Kevin? Eller sina familjer för den delen?

Typiskt dumma vuxna förresten. Det där gänget, Hervey's Heroes, de träffar på är uppenbart helt förstockat tröga rutinmissbrukare. Jag kan förstå dragningskraften det utgör på ungdomarna att få lämna ifrån sig ansvaret och bli tillsagd vad man ska göra. Ellie och hennes vänner har ju faktiskt varit helt utlämnade till sig själva. Antagligen är det lite samma känsla som det skulle vara att plötsligt upptäcka att man är de sista människorna kvar på jorden. Men Hervey's Heroes är direkt löjliga. Måtte Ellie ta sig därifrån så fort som möjligt.

Förresten tycker jag blodiglar är nästan det äckligaste som finns.

Inga kommentarer: