tisdag 25 januari 2011

Låt mig presentera...
Sötåsens bokklubb! Vi som träffas arbetar alla på Naturbruksgymnasiet Sötåsen i Töreboda och vi började i oktober 2004. Ungefär var sjätte vecka träffas vi hemma hos någon och äter och diskuterar tillsammans. Den vi var hemma hos senast tar med sig förslag på bok till nästa gång. Olika är honnörsordet i den här bokklubben. Vi har alla olika smak och tycker ofta olika om de böcker vi läst, vilket bäddar för ganska yviga diskussioner. Vi har en anteckningsbok där vi skriver ner gång för gång vilken bok vi läst, betyg, vilken mat vi åt och vår egenpåhittade genre-beteckning. Till exempel har vi tyckt massor om böcker som tillhört genren maliciöst krampaktig brevroman och multinationell världsledarbekännelse. Någon som kan gissa vilka böcker vi läst?

4 kommentarer:

Böcker, böcker, böcker sa...

Härligt! Vilket mysigt gäng

agnes i Lund sa...

Vi har ett liknande upplägg i vår bokcirkel på mitt jobb. Oftast förlägger vi träffen till en kväll före en dag då vi inte själva behöver "stå på scen". Lättare att koppla av då.

Psicharpax sa...

Jag har bara en gissning på brevromanen, men där säger jag "Den unge Werthers lidanden". Om det inte är den så borde ni definitivt omvärdera genrens huvudbok, för jag svär, det finns ingen bok som är mer maliciöst krampaktig brevroman än den. Rysningarna.

Emmas Bokhylla sa...

Ah, vad harligt att ha ett sadant gang! Det skulle onekligen vara kul att inga i en sadan grupp, borde forsoka dra ingang nagot liknande nar jag kommer hem till sverige!