torsdag 20 januari 2011

Äntligen en solig dag

Åh, vad jag är glad för solen som har lyst över mig idag! Det känns som om mitt ansikte inte sett solen på minst ett halvår. Efter besöket på Bergers bokhandel gick jag till ett mysigt café och åt lunch. Det var helt underbart att sitta vid fönstret, med solen och domkyrkan precis utanför. Jag har börjat läsa The Financial Lives of the Poets av Jess Walters och den är så rolig! Passade liksom perfekt där i solen.

Jag hörde också på radion i bilen att P1s Bokcirkeln kommer att läsa och diskutera Murakamis Fågeln som vrider upp världen med början i mars. Jag har ju redan läst, men jag blir sugen på att läsa om. Lyssna kommer jag definitivt. Fågel-boken stack ut lite under mitt djupdyk förra våren och trots, eller kanske tack vare (?), sin bisarra handling så älskar jag.

Anglofilen i mig kunde inte motstå Johan Hakelius Döda vita män som jag hittade när jag strosade runt inne hos Bergers. Och varför skulle jag det? Vad jag har förstått är den bra.

3 kommentarer:

Böcker, böcker, böcker sa...

Många som hakar på murakami, härligt!

Hanneles bok-paradis sa...

låter som en toppendag :)

Holly Hock sa...

Det var en jättefin dag. Riktigt avkopplande. Det ska bli urkul med Murakami, roliga deltagare i radiocirkeln också! /Therese