torsdag 16 december 2010

Promenader i London
De här böckerna är så bra! Ja, det här inlägget ska egentligen bara handla om Promenader i London, men den ingår ju i en serie av inte mindre än fyra böcker (London, Paris, Prag och Venedig). Jag har tidigare använt mig av Promenader i Paris och det kan du läsa om här.

Av naturliga skäl är det olika författare till böckerna och jag som till naturen alltid är lite skeptisk insåg genast att Paris-kvaliteten därmed inte var självklar för London-upplagan. Jag hann heller inte pröva lika många av promenaderna i London utan bara en som gick genom St James och Piccadilly. Böckerna är upplagda ungefär likadant, men generellt verkar promenaderna i London vara kortare (ungefär 1,6 km enligt författaren), vilket definitivt inte är någonting negativt.

Men jag var så nöjd efter min promenad! Planen är lätt att följa och det står mycket matnyttig information om de byggnader och platser jag gick förbi som jag antagligen aldrig hade upptäckt på egen hand. Det inspirerar också till att ta reda på ännu mer! Jag skulle hemskt gärna gå promenaden en gång till och innan dess läsa på lite extra om ditten och datten.

Det här är en enkel, liten bok som ger otroligt mycket till den som tycker om att göra något mer än att shoppa. Den kommer definitivt att följa med även på nästa London-resa.

Finns att köpa hos Agnes i Lund här.

5 kommentarer:

Böcker, böcker, böcker sa...

Det finns sådana avsnitt i reseguider från första klass. Jag använde mig av dem i Rom och Tokyo =)

Böcker, böcker, böcker sa...

Då var det dags för award igen =) http://bockerbockerbocker.blogspot.com/2010/12/blogger-award.html

Holly Hock sa...

Åh, tack supermycket! Jag blir jätteglad! /Therese

Ida sa...

Den lät kul! Hoppas på en Londonresa om inte alltför länge, då kanske den skulle vara bra att ha med sig alltså. Får ta och skriva upp den på vill-ha-listan. :)

Holly Hock sa...

Är det inte så att man alltid bör ha åtminstone en London-resa inplanerad? Boken är jättebra. Köp den ett tag innan så att du hinner läsa in dig lite. /Therese