fredag 19 november 2010

Nu i helgen...
... läser jag Mr Rosenblum's list av Natasha Solomons. Jag har verkligen bara precis börjat och läst ungefär 50 sidor. Och så här långt har den potential. Den judiska familjen Rosenblum flyr Tyskland under kriget och herr Rosenblum gör allt för att bli en riktig engelskman. Om det så innebär att han måste bygga sin egen golfbana för att kunna bli medlem i en golfklubb, som alla riktiga engelskmän är.

Framsidan är vacker och historien är lovande även om jag tycker att det är pappersdockevarning på karaktärerna än så länge. Men, jag är verkligen bara precis i början av romanen. Den har potential att bli både rolig och kanske lite sorglig. En kombination jag brukar tycka om.

4 kommentarer:

JanB sa...

Hur går det med läsningen av denna bok? Jag fastnade efter 30 sidor eller så - först är den verkligen annorlunda och lockande, men sen blir det ju bara snack om golfbanan! Skulle vilja läsa mer om det som Sadie står för: deras bakgrund, flykten, judar under nazitiden.
Nej, det får nog bli "Sunset Park"!

Holly Hock sa...

Åh, har du fått hem "Sunset Park"? Och jag som inte ens beställt än... Vilken upplaga blev det?
Det är väldigt mycket golfbana där ett tag, och precis som du söker jag mer djup i karaktärerna. Jag har knappt 100 sidor kvar och jag tycker ändå om den. Den är ju väldigt rolig, hann du läsa episoden när Sadie skulle betala biljett på bussen? /Therese

JanB sa...

Om Rosenblum: Ja!!! Högläsning hemma (sid 8):
Sadie gave a timid smile and pointed at the ceiling: 'The Lord above, he will pay'.
Kolla min blogg idag.

JanB sa...

Sunset Park: Det blev Henry Holt inbunden för jag ville ha bilden med pojken på omslaget! Jan