söndag 29 augusti 2010

OMG McEwan och Hustvedt

Jag hade precis övertygat mig själv om att jag faktiskt skulle överleva utan internationell författarscen i höst. Men när jag upptäckte att både Ian McEwan och Siri Hustvedt var extrainsatta på dagar som jag antagligen skulle kunna åka gick det inte längre. Jag fick kasta mig över datorn och boka biljetter.

Bokkollo och Readtreat och allt vad det heter på fina herrgårdar med trerättersmiddag och välfyllda goodiebags. Det verkar så himlans mysigt och jag blir alltid så avundsjuk. Av massa olika kalenderberoende faktorer har jag inte kunnat åka med. Så för mig blir det till att ordna egna resor i höst med egenfylld presentpåse. Inte så illa det heller, vid närmare eftertanke. Det kommer bli topp!

7 kommentarer:

JanB sa...

Jag har biljett till Siri H och skall ta med "The Shaking Woman" för signering. Visste inte den kommit på svenska. Hinner knappt läsa nu, när jobbet drar igång, men hann inte läsa på semestern heller = stor hög olästa böcker. Cohen i Göteborg hann jag dock med! Och nästa bok i vår bokcirkel: "Kan du säga shibbolet".
Jan

Catrin sa...

I KNOW! jag kommer också att gå på Siri definitivt och kanske även Ian McEwan.

Bokbabbel sa...

Jag vill också gå på Bokkollo, ELLER lyssna på Siri, varför händer något sådant aldrig i Finland, buhu! Men du ska det så härligt, och rapportera allt efteråt :)

Den besatta sa...

Hej!
Fel ställe men ändå... Jag åker till London nästa vecka och har naturligtvis i förberedande syfte dreglat över dina givande boklådebeskrivningar! I mitt ressällskap är jag ensam boknörd och kommer inte att hinna med alla dina tips - kan du ge en topp tre-lista kanske? Vilka bör man inte missa?

Holly Hock sa...

JanB och Catrin: Det skulle vara jättekul om vi kunde träffas! Mejla om ni vill.
Bokbabbel: Jag har ju inte heller kommit iväg på något bokkollo, än. Men kan inte du ordna något liknande i Finland? Du kan ju inte vara den enda som skulle vara intresserad. Självklart kommer jag att skriva utförliga blogginlägg från McEwan och Hustvedt.
Den besatta: Uppdrag utfört, inlägg skrivet! Trevlig resa!
/Therese

Johanna L sa...

Vi tänkte nog ha en liten Siri-get together/bokcirkel på eftermiddagen innan hennes föreläsning på Kulturhuset. Men vi kör inte Shaking woman, utan Sorgesång. Det kommer mer info sen, men bara som lite förhands.

Holly Hock sa...

Perfekt! Då blir vi ett gäng, kul. /Therese