lördag 28 augusti 2010

Franska funderingar


Det är så härligt att läsa på franska igen. Det var längesen nu, så jag har legat av mig lite. Men det är så underbart kul med språk, så jag skulle gärna kunna några till. Vad gäller Muriel Barbery blandar jag ideligen ihop henne med Anna Gavalda. Förstår inte varför, det är ganska fånigt, för de skriver ju ganska olika.

Jag lovar mig själv nu dyrt och heligt att läsa mer franska böcker. De här olästa juvelerna hittade jag hemma i hyllan och jag kan säkert fylla på med några till under bokmässan. Till exempel är jag nyfiken på Delphine de Vigan och Céline Curiol.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

jag känner på samma sätt- jag vill också läsa flera böcker på franska! Blev så glad när jag såg "Le grand Meaulnes" i din hög...den väcker nostalgiminnen... och jag hoppas att du blir mycket inspirerad på bokmässan!

Holly Hock sa...

Ja, den är ju välkänd. Jag har tänkt att läsa den i ungefär tio år. Vem vet, kanske blir det i år... /Therese

Jenny B sa...

Vad kul att du läser på franska! Jag kan inte franska, det är tyska böcker som får gnugga mina hjärnceller. Ett bra sätt att både hålla igång grammatiken och försöka sätta sig in i hur man tänker på ett annat språk.

Holly Hock sa...

Visst är det kul! Jag skulle så gärna vilja lära mig portugisiska. Det har inte blivit av ännu, men en dag så börjar jag. /Therese