måndag 1 mars 2010

A Murder is Announced

Jag har fått för mig att jag läst den här förut. Men det är jag nästan säker på att jag inte gjort. Känslan av att nästan känna igen personer och handling förföljer min läsning genom Christies deckare. Det slutgiltiga beviset för att jag verkligen inte läst den förut är att jag tycker mig komma ihåg ett helt annat händelseförlopp. I "min" version var det flera olika annonser om mord, flera veckor i rad. Gång på gång dyker folk upp, av ren nyfikenhet, trots att de vet att någon kommer att mista livhanken. Dessutom var det en annan mördare i "min" version. Jag kanske inte ska avslöja vem, men det stämde inte med Christies roman. I "hennes" roman tycker jag att hon får till det där med vem som gjorde det riktigt bra. Men jag hade gärna sett mer av miss Marple, hon är lite för blygsam och i bakgrunden för min smak.

Det här är andra boken av tre i Christie-festivalen som började på vinterns första dag, det vill säga den första dagen som det snöade. Kanske är det så att vintern vägrar försvinna innan jag läst klart även den tredje boken? Okej, jag går och gör det bums.

2 kommentarer:

bokstavlarna sa...

Det här är en av mina stora Christie-favoriter. Älskar Miss Murgatroyd och miss Hinchcliffe (och deras förhållande)!

Angående att Miss Marple håller sig lite i bakgrunden så tycke rjag inte att det gör något. Den här boken har så många starka karaktärer att det räcker fint ändå. :)

Holly Hock sa...

Det är helt sant! Miss M och miss H är verkligen bra, synd egentligen att inte de är med mer. Och jag antar att de inte är med i någon annan av hennes böcker heller? Men det blir tokigt det där när man har en uppfattning om boken som inte stämmer. /Therese