torsdag 11 februari 2010

London-bokhandlar

Jag har fått ihop en nätt liten lista på intressanta bokhandlar i London:

  • Lutyens & Rubinstein i Notting Hill
  • Waterstone's vid Piccadilly Circus
  • John Sandoe i Chelsea
  • London Review Bookshop i Bloomsbury
  • Foyles på Charing Cross Road
  • Daunt Books på Marylebone High Street
Det kommer att bli underbart kul. Nästan så att jag känner mig frestad att ta med någon sorts testformulär och fylla i betyg och jämföra och greja. Det kanske vore något.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ska du till London? Waterstones på Piccadilly är nog rent storleksmässigt den mest imponerande. Annars är de rätt lika i vad de säljer, och INTE säljer.

Kan vara värt att kolla in lite andrahandsaffärer som Oxfam också. Oxfam har numera affärer för bara böcker och inte gamla kläder och porslin. En i Bloomsbury och en på Portobello Road, som är stora. Fast andra välgörenhetsaffärer är billigare.

Holly Hock sa...

Ja, påskveckan. Jag längtar. Det är tråkigt det där att utbudet i bokhandlarna är så smalt. Jag tycker mest det är det absolut senast utgivna och storsäljarna. Jag lägger till Oxfam oxå. Där kanske det till och med går att bli överraskad? /Therese

Anonym sa...

Sedan finns det en barnbokhandel i norra London någonstans. Den heter nog något som North London childrens bookshop, tror jag. Ägarna brukar alltid dyka upp på diverse boktillställningar, och en skrev i the Guardian ett tag, och lär vara skild från en barnboksförfattare. Men nu ska jag inte bli en skvallertidning.

Holly Hock sa...

Är det den här: http://childrensbookshoplondon.com/ ? Ser riktigt fin ut! /Therese