tisdag 8 december 2009

Först blev jag ännu mer förvirrad. Sen klarnade det och jag bestämde mig.

Tack igen för alla bra tips på lämpliga djupdyk. Man blir ju nyfiken på att läsa precis allting! Men en författare har jag tänkt läsa många gånger tidigare och hans namn återkommer också i era förslag. Haruki Murakami.

Jag har inte riktigt bestämt exakt vilka av hans böcker jag vill läsa. Jag tror jag börjar med Norwegian Wood och utforskar vidare därifrån.

4 kommentarer:

Aidaho sa...

åh spännande! Det kommer jag följa med spänning, jag har inte lyckats fatta hypen...

Camelia sa...

Låter spännande. Han är en utmaning, tyckte jag, och inte helt lätt att ta till sig. Jag fick en försmak av ett mycket annorlunda tänkande, det japanska, blandat med några doser västerländskt. Min första "träff" med honom var en novellsamling som kom ut för jättelänge sedan. Minns just nu inte riktigt titeln men det var något med försvunna elefanter. Den absurda surrealistiska och kyliga tonen/atmosfären ligger fortfarande kvar i mig. Så nog är han skicklig. Sista läset var "Fågeln som vrider upp världen". Den var annorlunda. Ja, det är en fascinerande författare. Lycka till. Jag ser fram emot dina åsikter.

Moa sa...

Åh, vad kul! Jag läser just nu Sputnikälskling, den skulle jag verkligen rekommendera! Men inte direkt efter Norwegian Wood, för de känns lite lika tematiskt. Det är nog alla hans böcker förresten. Du MÅSTE läsa Fågeln som vrider upp världen. En av mina största läsupplevelser på senare år! Hoppas du blir lika förtjust som jag! :)

Holly Hock sa...

Jag tror verkligen det här är en författare för mig, jag tycker ju om när böcker är lite "konstiga". Och alla pratar och skriver så gott om honom. "Fågeln som vrider upp världen" har jag nu skrivit upp på listan! /Therese