torsdag 8 oktober 2009

Hertha Müller...

... får alltså årets Nobelpris i litteratur! Jag erkänner villigt att jag inte läst någonting av henne, men provar gärna. Har ni förslag på vad man ska börja med?

Men nu måste vi väl ändå börja diskutera läcka i akademin igen? Så här förutsägbar brukar det väl inte vinnaren vara? Två år i rad som den med lägst odds också visat sig vara vinnaren?

4 kommentarer:

Paperback Lover sa...

Ja, för en vecka sedan fanns Müller inte ens på topp 10 på Ladbrokes. Så det blev ju ingen direkt överraskning måste jag säga.

Holly Hock sa...

Nej, och då blir jag faktiskt besviken. Inte på Hertha Müller, utan att veta så tycker jag hon låter lovande, men jag vill bli överraskad. Det är ju det som gör det hela så spännande! /Therese

Ingrid sa...

Jag tycker också att det är trist med dessa läckor- visst vill man bli överraskad. Jag blev annars glad över valet. Jag har bara läst en bok av Herta Müller- "Hjärtdjur"- och den tyckte jag väldigt mycket om.

Holly Hock sa...

Att du rekommenderar "Hjärtdjur" lovar gott Ingrid! Jag ska definitivt läsa henne. Ska man börja med hennes senast översatta? /Therese