lördag 5 september 2009

Skövde-snackis

Hur kunde jag missa detta? Helt otroligt, men jag var inte där, på Forum för poesi och prosas för hösten första författarkväll på Stadsbiblioteket i Skövde. Inbjudna författare var Cecilia von Krusenstierna och Annette Kullenberg och temat för kvällen var "överklass".

Jag har fått berättat för mig att Annette Kullenberg uppträdde minst sagt märkligt. Hon blankt vägrade läsa någonting ur sina böcker utan läste istället högt för publiken från Skövde kommuns hemsida! Varpå publiken blir upprörd och buar ut Annette Kullenberg. Jag tycker det låter lite drastiskt att bua ut en inbjuden gäst, men visst måste det varit en annorlunda författarkväll. Helt hysteriskt, hur kunde jag bara missa detta?!?

Jag känner inte till Annette Kullenberg nästan alls, men efter vad jag sett av henne på tv verkar hon ganska konstig. Inget fel i det, men ganska konstig. Däremot har flera olika bekanta rekommenderat hennes böcker, så någon gång har jag tänkt att pröva något av henne.

Hon och von Krusenstierna var inbokade två kvällar till på samma tema av Forum för poesi och prosa, men turnén har blivit inställd.

Vad Kullenberg själv tyckte om kvällen kan man läsa här.

5 kommentarer:

snowflake sa...

Men herregud, om du bor i krokarna av Skövde måste du vara jättebitter över att missa detta! Jag är bitter fast jag bor långt ifrån, vilken happening.

Jag gillar Anette Kullenberg, jag tycker att hon är helknäpp ibland men hon är samtidigt skön.

snowflake sa...

Tack för att du uppmärksammade mig på hennes blogg. :-)

Kajsa sa...

Det där låter ju helt fantastiskt, jag önskar att JAG hade varit där!

Ingrid sa...

Det måste ha varit en intressant/annorlunda föreställning- förstår att du retar dig på att du inte var där. Det enda jag kan säga är att jag tyckte mycket om Kullenbergs bok om Marianne Höök.

Holly Hock sa...

En del ur publiken krävde tydligen att få pengarna tillbaka, hela 50 kr kostade biljetten. Jag hade gärna betalt det dubbla för att få se detta spektakel. /Therese