lördag 11 juli 2009

Sarah och David

Jag kommer ihåg när jag för några år sedan första gången hörde talas om Sarah Waters. Det var Magnus Utvik som i något sammanhang på TV pratade om brittisk litteratur. Han menade att de två mest intressanta författarna just nu var Sarah Waters och David Mitchell.

Jag håller med om att det är två helt fenomenala författare. Sarah Waters är väl(?) den av de två man hör mest om idag, men David Mitchells Cloud Atlas var verkligen en minnesvärd läsupplevelse.

Jag kommer följa deras författarskap. Tack Magnus för det tipset!

4 kommentarer:

Jenny B sa...

Jag gillar också David Mitchell riktigt mycket. Cloud Atlas och Ghostwritten tyckte jag mycket om.c Jag har inte läst hans senaste bok, men skall göra det någon gång.

Holly Hock sa...

Visst är han jättebra! Jag måste också läsa hans andra böcker. Var "Ghostwritten" lika bra som "Cloud Atlas", menar du? Då kanska jag skulle börja med den. Det är synd och skam att hans böcker inte finns översatta till svenska. Jag tycker det är konstigt att det inte pratas mer om honom. /Therese

Jenny B sa...

Ja, jag tycker att Ghostwritten var lika bra! Den spänner över hela världen, och jag är glad över att få veta litet mer om dem som lever i Asien, när historien sveper förbi där. Number 9 dream är också bra, fast inte lika "mind-boggling" som de två andra. Ja, man borde höra mer om honom!

Holly Hock sa...

Mind-boggling, mycket träffande beskrivning! /Therese