torsdag 1 januari 2009

Gott nytt år!

Då var det ett nytt år och även om jag inte är särskilt mycket för nyårslöften så har jag ju ändå förväntningar på vad som komma skall. Till exempel har jag den senaste tiden tänkt att jag vill läsa mer engelskspråkig litteratur. För att det ska bli så krävs det självklart att jag oftare väljer bort annan litteratur, vilket naturligtvis är ångestladdat, men det är nog ändå i den riktningen jag vill. De senaste tre månaderna stod de engelskspråkiga böckerna för 40 % (barnböckern borträknade) - alldeles för dåligt. Det kan inte vara svårt att höja den procenten ordentligt.

Som jag bloggat om tidigare är jag nyfiken på indisk och kinesisk litteratur, så det tänkte jag också läsa en del under året. Jag har ju fått hjälp av er med tips, vilket gör det mycket enkelt att bara sätta igång att läsa.

Jag är också lite av en mästare på att läsa första boken i en serie men aldrig resten. Så, 2009 är året jag faktiskt ska läsa klart några serier. Till att börja med:

Saltön av Viveca Lärn
Den mörka materien av Philip Pullman
Dinas bok + fortsättning av Herrbjorg Wassmo

Till sist har jag i många år lovat min sambo att jag ska läsa Sagan om ringen-triologin. Det har helt enkelt inte blivit av, men nu så.

Ja, det ska bli spännande att se hur det här går.

Gott nytt år önskar jag er alla!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, nu har jag hittat din blogg! Kan bara hålla med Tony- klart du ska läsa Sagan om Ringen! Jag blev förvånad över hur bra den här och den svenska översättningen är visserligen väldigt fri... men mycket vacker.
Jenny

Anonym sa...

Hej Therese! Vi blev inspirerade av diskussionerna ikväll så nu har Björn och hans bror en blogg! //Elin PS. Kolla in teamdarkwingduck.blogspot.com

Holly Hock sa...

Hej Jenny och Elin! Jag tycker om när folk lämnar något sorts spår efter sig och kommenterar. Nu är det du kvar då Elin... Godnatt! /Therese