torsdag 20 november 2008

Mitt virtuella bokcafé

I väntan på mitt "riktiga" bokcafé tänker jag börja med att servera åtminstone tips på lämplig dryck och eventuellt tilltugg till olika läsupplevelser.

För att hålla Bodil Malmsten (och Madame C) sällskap måste ju ett glas champagne passa utmärkt! Min goda vän Eva tipsar om Cuvée Jean de la Fontaine Sec (nr 7456) för 189 kr. Vill man ha något ännu mera prisvärt säger hon att Marqués de Monistrol Rosé Reserva (nr 7415) för 72 kr i mångt och mycket är ett fullgott alternativ.

Jag kan ju tycka att ett glas champagne är allt man behöver. Men skulle man vilja ha något tilltugg är skivad baguette med getost, pinjenötter och lite ringlad honung på som fått värma sig alldeles lagom i ugnen ett helt gudomlig småplock.

3 kommentarer:

Bambie sa...

Hallå där jag ska plugga idag. Inte fantisera om att läsa en bra bok med champange & baguette med getost på tillbakad i ugn.. (min st knäcke macka till frukost känns genast torftig) Hur ska denna pluggfredag sluta ?!

hermia sa...

Men oh så trevligt med ett virtuellt bokkafé! Jag korkar upp ;-)

Holly Hock sa...

Böcker är ju helt underbara i sig själva, men det hindrar ju inte att man ibland förhöjer stämningen ytterligare med lite gott att äta och dricka, eller hur?