torsdag 1 mars 2012

Författare i Skövde


I måndags var det författarkväll på biblioteket i Skövde och jag och Metta var där, naturligtvis. Forum för poesi och prosa bjöd på Morgan Larsson och Hanna Wikman. En bra kombination där Larsson var rolig men med ett allvar i botten och Wikman var politisk och seriös men med humor. Förresten, är inte Larsson väldigt lik Stefan Mählqvist från 70- och 80-talets Boktipset? Skulle lika gärna kunna vara hans son.
Båda två läste från sina böcker, Lift och Radhusdisco. Wikman berättade den helt underbara historien om hur hennes Lift tillslut blev utgiven efter att hon från början fick uppdraget att skriva en lesbisk porroman som aldrig blev klar och hennes första bokförlag gick i konkurs men hon hittade ett nytt. Larsson berättade om sin uppväxt i Trollhättan där alla vägar leder till SAAB (fast inte längre) och även flera hysteriskt roliga historien om hans resor till Indien (som han också brukar prata om i radion, men som egentligen inte har så mycket att göra med hans Radhusdisco).

Den här gången blev det också många frågor, vilket alltid är kul. Båda författarna bjöd verkligen på sig själva, så, roligt!

...med näsan i en bok..., Bokhora och BokDjungeln har bloggat om Radhusdisco.
Till boken har Larsson också satt ihop ett soundtrack.

Bokhora har intervjuat Wikman och hon finns också presenterad på Debutantbloggen.


3 kommentarer:

Böckerx3/Metta sa...

Oj vad roligt det var! jag skrattar fortfarande faktiskt, måste förklara en del för oroliga kollegor emellanåt ;)

...med näsan i en bok... sa...

Han var ju väldigt lik! Fniss!

Holly Hock sa...

Visst är dom?!? :)
Historierna om Indien har jag dragit för alla som orkat lyssna hela veckan. Hur kul som helst!
/Therese