torsdag 6 januari 2011

Älgkon och hetsläsningen

*Lite rödmosig och med snö i håret kommer jag precis in från en tur med bilen. Jag såg älgkon och hennes kalv. Ja, älgkon, bestämd form. Sedan ett par månader tillbaka huserar en älgko och tillhörande kalv i ett centralt bostadsområde, precis bredvid ishallen, i Skövde. Hon går och äter på häckarna lite här och där, ligger och sover bakom lekstugorna och gör det bästa av vintern helt enkelt. Självklart är hon numera kändis med artikel i lokaltidningen och allt. Alla vet var hon brukar hålla till och kör lite extra försiktigt, och boende i området får ibland vänta med att bära ut soporna om hon just den kvällen har valt deras trädgård som sovplats.

Ikväll är det hetsläsning av The Last Days of the Lacuna Cabal av Sean Dixon. En bok som visade sig vara någonting annat än det jag förväntade mig, vilket inte betyder att det var dåligt. Bara annorlunda. Och hetsläsning, eftersom jag måste få börja i A Killing Frost (tredje boken i Tomorrow-serien) snart om jag inte ska få någon sorts abstinensallergiska utslag. Dessutom är det de sista dagarna på julledigheten och det gäller att suga ut så mycket läsning som bara går.

*Det blev inget kort taget på älgkon, utan ni får hålla tillgodo med några rådjur som brukar besöka vår trädgård lite titt som tätt.

2 kommentarer:

Sean Dixon - sa...

What is 'Equality Reading'?

Holly Hock sa...

I don't really know which word the translator suggested as 'Equality Reading', but I'm guessing 'hetsläsning'? Well, it actually means that I wanted to finish the book so I read it as quickly as possible, without stopping for food, going to the loo etc. I'm writing a proper entry on the book tomorrow and I'll write it in english, so you'll understand what I actually thought about it. /Therese