onsdag 29 december 2010

Tomorrow, When the War Began











Som sagt, historien utspelar sig ju i Australien, i en liten stad, Wirrawee, som sägs ligga i New South Wales. Wirrawee är verkligen en typiskt australiensisk landsbygdshåla. Eller spana in själva här.



Ps. Som ni kanske vet filmatiseras TWTWB med manusförfattare och regissör Stuart Beattie.

3 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Nämen vilken research du gör! Och vilken kul länk! Landskapet ser precis ut som jag föreställt mig (men så har jag också varit i Australien, om än inte så länge, och om än inte så långt ut i bushen, så nån sorts känsla har jag ju), och bron är framför allt precis så som jag tänkt mig.

Och jag hade ingen aning om att det (äntligen) skulle bli film.

När jag läste böckerna första gången för rätt länge sen nu så minns jag att jag sökte runt rätt länge (frågan är om jag ens använde google? Det var i alla fall ännu inte den självklara sökmotorn), och hamnade på John Marsdens hemsida och då verkade det som om han inte alls var intresserad av att filmatisera. Jag är kanske inte den som ropar högst för att alla böcker SKA filmatiseras, men de här böckerna tror jag kan bli riktigt riktigt bra. Och de är ganska angelägna också, i en värld där kriget och dess konsekvenser är väldigt långt borta för de flesta av västvärldens ungdomar (och vuxna för all del).

Matilda sa...

Gott nytt läsår!

Holly Hock sa...

Hemsidan är precis perfekt på gränsen till att faktiskt kunna vara sann! Mycket kul gjort. Och det är ju faktiskt så där det ser ut, både i boken och i Australien. Gott nytt till er båda! /Therese