onsdag 22 december 2010

Luka and the Fire of Life
Det här är min första Salman Rushdie-bok. Jag förstår inte riktigt hur jag har kunnat undgå att läsa honom under så här lång tid, men som tur var vann jag boken hos English Bookshop, så nu så.

Den är kanske inte typisk för Rushdie, i och med att den är skriven för lite äldre barn, men jag tror ändå att berättarstilen är ganska kännetecknande. Luka hamnar i sitt egna stora äventyr där han måste hämta the fire of life för att rädda sin pappa undan döden. Hela äventyret är som en blandning mellan Tusen och en natt och ett dataspel där man måste samla liv och ta sig igenom olika nivåer. Det är verkligen inte återhållsamt på något sätt, utan fullt fantasiös. De mest märkliga varelser dyker upp och det hela påminner mig också om Den oändliga historien. Har man bara det minsta lilla barnsinne kvar, är detta en historia att uppskatta.

Om jag skulle läsa ikapp min sorgligt eftersatta Rushdie, vilka tre böcker tycker ni jag borde läsa då?

4 kommentarer:

Böcker, böcker, böcker sa...

Oj, det här låter ju hur bra som helst. Jag har inte heller läst nåt, har satansverserna och midnattsbarn hemma :/

Holly Hock sa...

Ja, de känns ju obligatoriska liksom, men vilka andra måste man läsa? /Therese

magnusax sa...

Jag tycker att Satansverserna var lite knepig. Tre bra tips är Midnattsbarnen, Clownen Shalimar och Morens sista suck. Riktigt bra böcker alla tre. Jag har också hört att Marken under hennes fötter är väldigt bra, men den har jag tyvärr inte läst själv.

Holly Hock sa...

Tack för tipsen, Magnus! Det är klart, Satansverserna är ju kanske mest känd pga annat än dess egentliga kvalitet. /Therese