torsdag 11 november 2010

Jag har en idé

Härom veckan när jag gick och deppade över bokhandelsdöden fick jag en idé. Kanske att jag skulle kunna göra något för att åtminstone skapa lite uppmärksamhet kring boken, hur kul det är att läsa och hur trevligt det är att på riktigt hitta en bok i en bokhandel?

Jag tänker mig att jag helt enkelt kan placera ut böcker i hyllorna i vanliga butiker som deras kunder kan hitta, bli intresserade av och om de vill ta med sig hem och läsa. På så vis blir det nästan som en boklåda, om än mycket tillfällig och mycket liten, placerad i en annan butik.

Så det har jag bestämt mig för att göra imorgon. Jag har valt bok och förberett lite information till dem som kommer att hitta böckerna. Självklart kommer allt att dokumenteras här på bloggen. Jag är lite nervös, men mest känns det roligt att göra någonting, annorlunda.

12 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Åh, vad spännande!
Jag ser fram emot vidare rapporter (och foton så klart)!

snowflake sa...

Fin idé!

Ska du skriva hälsning i böckerna?

Holly Hock sa...

Ja, nu ägnas dagen åt förberedelser. Och det kommer ligga med ett brev från mig i böckerna som beskriver mina funderingar. /Therese

Böcker, böcker, böcker sa...

Spännande!

JanB sa...

Ett äventyrligt projekt - i min smak! Skall butikernas ägare veta om det? Låna ut, eller ge bort?Själv nappade jag på idén (från vem?) att lämna böcker (mest dubletter!) i tvättstugan - alla har fått ny ägare. Jag skrev bara varsågod. Ser fram emot att följa dokumentationen!

Holly Hock sa...

Jag har kommit fram till att det är viktigt för mig att vara helt öppen med vad jag gör. Därför tänker jag fråga i butikerna om jag får ställa ut några böcker. Jag hoppas att de flesta ser det som någonting positivt, och vill någon inte vara med så är det naturligtvis helt i sin ordning. Jag gör ju inte detta för att tjäna pengar men ändå för att uppmuntra bokhandel. Så vem som helst är välkommen att ta med sig en bok med en uppmaning att, om man vill, betala för boken genom att skänka pengar till någon insamling. /Therese

Ingrid sa...

Det var en fin idé som jag hoppas slår mycket väl ut.

Jenny B sa...

Jättefin idé! Lycka till!

Den besatta sa...

Vilken bra idé! Jag har också ett litteraturfrämjande projekt på gång! Jag har köpt in böcker till en designbutik i Varberg, på ägarens begäran och för ägarens pengar ;-) Bara bra böcker, från Sekwa, Thorén & Lindskog och Ordfront till att börja med. Kommer ju inte att jobba i butiken själv, men ska ordna träffar, cirklar och samtal tänkte jag. Helt speedad, och lite stressad!
Skrivit lite om det här http://denbesatta.blogspot.com/2010/11/en-sida-till.html och ni kan lita på att det blir mer!

Holly Hock sa...

Ja, det blir spännande imorgon!

Den besatta: Vad kul det låter! Hoppas det går riktigt, riktigt bra! /Therese

Lyrans Noblesser sa...

Roliga idéer ni har, hoppas allt slår väl ut!

Holly Hock sa...

Det hoppas jag också! Än så länge är det bara roligt. /Therese