fredag 2 april 2010

Waterstone's vid Piccadilly Circus

Det här var den första och största bokhandeln på min mini-turné. Sex våningar med ca 150,000 olika titlar gör den till Europas största bokhandel. Men är störst också bäst?

Allting är väldigt välorganiserat och trots storleken är det enkelt att hitta. Däremot gäller det att läsa ordentligt på skyltarna, för alla våningarna ser vid första anblicken ganska lika ut vare sig de tillhandahåller skönlitterära böcker eller facklitteratur.

Ett stort plus dock för restaurangen och skybaren på översta våningen. Snygg miljö, utsikt över Themsen och the London Eye och jättegott fika. Definitivt ett lämpligt ställe för att diskutera böcker.

Jag skulle inte gråta om den här bokhandeln fanns någonstans i Sverige i närheten av mitt hem. Men, storleken och dess anonyma inredning och presentation av böckerna gör att den ändå känns ganska opersonlig och omysig.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Men se där! Twilight i serieformat :) Jag har beställt den från Bokus och hoppas att den dimper ner i postlådan på måndag! :) Vad tycker du, är den något att ha?

Holly Hock sa...

När det gäller böcker jag verkligen tycker om är alla sätt att förlänga läsupplevelsen bra anser jag. Än så länge har jag bara bläddrat i den, men det ser lovande ut. /Therese