måndag 5 april 2010

John Sandoe - Chelsea

För att komma till nästa bokhandel, John Sandoe, tog jag tunnelbanan till Sloane Square. Sen följde jag King's Road söder ut för att svänga upp andra gatan till höger, Blacklands Terrace. Den ligger verkligen inte utmed de vanliga shoppingstråken, men oj, vad det var värt det att leta sig hit.

Här pratar vi bokhandel, en riktig bokhandel, av absolut högsta klass. (Det är jag inte den enda som tycker.) Den är ganska liten med små rum proppfulla av bokhyllor och böcker överallt. En (väldigt) smal trappa leder ner till källaren med barnböcker och upp på övervåningen. Som sagt, bokhandeln är inte stor, ändå inbjuder den till att strosa runt i, länge. Det var verkligen böcker överallt, till och med trappstegen fick även fungera som bokhylla. Jag är absolut inte säker, men det fanns nog något sorts system för hur böckerna var placerade, men inget jag lyckades lista ut. Det gör hursomhelst ingenting. Det här är en plats jag vill vara länge och leta bland böckerna. Väldigt trevlig personal också.

Här finns inget fik, men det behövs inte heller. Den här bokhandeln är sig själv nog.

Den här extremt mysiga bokhandeln får man helt enkelt inte missa om man har vägarna förbi London. Deras hemsida är också bra. Missa inte heller deras boklistor som de sammanställer varje kvartal. De ser inte mycket ut för världen, men här kan man göra riktiga fynd.

4 kommentarer:

snowflake sa...

herregud, jag gick in på deras hemsida och den var ju helt livsfarlig! Så tio böcker jag vill ha bara bland biografierna och skyndade mig ut igen.

Holly Hock sa...

Och precis så är ju hela affären! Jag hade lätt kunnat gå ut därifrån med två ikea-påsar fulla med böcker (och det hade inte märkts i deras hyllor alls!). Helt underbar affär. Åk dit! /Therese

Jan på English Bookshop sa...

Länge varit min absoluta favoritbokhandel i London!

Holly Hock sa...

Jag förstår helt och fullt varför. Den är precis som man vill ha dem. /Therese