torsdag 18 mars 2010

På tal om listor och litterära priser...

... så tilldelades Aris Fioretos Sveriges radios romanpris i måndags för sin roman Den siste greken. Nej, jag har inte läst boken, men han står med på listan. Lite intressant vetande om Fioretos är att han bland annat översatt ett par av Paul Austers böcker till svenska.

Andra svenska böcker jag tänkt läsa men inte kommit till än är Kerstin Ekmans Mordets praktik, Håkan Nessers Maskarna på Carmine Street och Sara Stridsbergs Darling River (den har ju faktiskt inte kommit ut än så här behöver jag inte känna att jag ligger efter). Och så Roberto Savianos Skönhet och helvete (fast den är ju översatt till svenska).

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Aris Fioretos har jag skrivit upp och Sara Stridsberg... Hmmm- jag börjar faktiskt bli lite nyfiken. Har inte läst något av henne (jag är dålig på modern svensk litteratur...).

Holly Hock sa...

Jag gillar Sara Stridsberg skarpt. Hon har ju "bara" gett ut två böcker i dagsläget, båda mycket bra. Jag läser inte heller särskilt mycket svenskt, men hennes böcker är ett måste. /Therese

JanB sa...

Två böcker som jag inte lyckats ta mej igenom:
"Den grå boken" av Fioretos och "Drömfabriken" av Sara Stridsberg!
Å andra sidan har jag läst "Att uppfinna ensamheten" (Fioretos' översättning) några gånger.
Har du funderat på "A Shaking Woman"?
Jan

JanB sa...

PS "Drömfakulteten" heter den ju! DS

Holly Hock sa...

Nämen, vad lustigt. Vad var det som gjorde att du lade ifrån dig böckerna?
Jag måste beställa Hustvedts bok. Hon skriver ju fantastiskt bra och jag tänker läsa den, men jag har några farhågor att det mest kommer att vara sjukdomsbeskrivningar, symtom och diagnoser m.m. Men vad jag har läst om den verkar det inte riktigt så ändå. Hur går det för dig? /Therese