fredag 19 februari 2010

Det här läser jag i helgen

"This is a novel to lose yourself in; let the language pour over you, depositing its richness like waves lapping sand onto a beach." The Times

En bok som beskrivs såhär på baksidan låter alldeles, alldeles underbar! Boken det handlar om är Fugitive Pieces av Anne Michaels (nästa bok i Paperback Lovers Orange Prize-utmaning).

5 kommentarer:

Lucy sa...

Ja, baksidestexten stämmer så väl. Alla mina förväntningar infriades. HOn är poet, och det lyser igenom i varje mening, varje ord. En underbar bok.

Holly Hock sa...

Vad härligt att du tycker det! Jag blir alltid bara lite nervös inför bra baksidestexter. Tänk om boken inte lever upp till vad baksidan lovar? Men jag har läst en bit och jag är böjd att hålla med dig. Hon skriver originellt och vackert. /Therese

Paperback Lover sa...

Jag tycker också att baksidestexten stämmer fint. Jag läser den alltid efter att jag läst boken så jag inte ska ha några förväntningar åt något håll. Jag gillar nog baksidestexter som handlar om språket mer än texter om handlingen. Det var en väldigt vacker historia och jag vill hemskt gärna se filmen också.

Holly Hock sa...

Just det, den finns ju som film! Är den lätt att få tag på? /Therese

Paperback Lover sa...

Nej, jag tror inte den är så lätt att få tag på. Jag har inte hittat den på de vanliga dvd-butikerna på nätet. Kanske går den att hyra men jag vet inte.