fredag 1 januari 2010

Omläsning - Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Scenen i the Shrieking Shack där Harrry, Ron och Hermione träffar Sirius för första gången är ganska rörig tycker jag. Det är många personer inblandade, förutom Harry, Ron, Hermione och Sirius, så är även Lupin, Pettigrew och Snape med. Det är mycket som ska förklaras och Sirius som mest bara är inriktad på att ha ihjäl Pettigrew, som för tillfället är förvandlad till Rons råtta Scabbers. Ja, ni hör, ganska rörigt, men samtidigt kul, till exempel när de avväpnar Snape. Och det går alltid att lita på Hermione. Hon ställer precis de rätta frågorna så att man får exakt svar på det man mest behöver veta för att förstå situationen. Guldstjärna till henne!

Att choklad är bästa återställaren efter ett möte med en Dementor är en underbar detalj (hon har sinne för det där, J K Rowling). Hon kunde likagärna valt att låta Madame Pomfrey röra ihop någon magisk medicin, men istället väljer hon choklad. Choklad är magiskt!

2 kommentarer:

Vixxtoria sa...

HP-böckerna kan man verkligen läsa hur många gånger som helst. Jag läste om allihop i december-januari 08/09, men är redan sugen på att göra om det. Det roligaste då var att jag avslutade med att läsa Tales of Beedle the Bard – sagosamlingen som Hermione ärver av Dumbledore, och som Rowling gav ut i december 08. Jag tyckte riktigt bra om den!

Du har väl inte missat att Fången av Azkaban kommer på trean vid 18-tiden ikväll, förresten?

Holly Hock sa...

De passar verkligen att läsa i samband med jul också, eller hur? Vad kul att du nämner Beedle the Bard också. Den står här i bokhyllan och jag tänkte ta den i samband med att någon novell dyker upp i böckerna, för det gör de väl?
Tack för filmtipset, jag tittade!
/Therese