lördag 16 januari 2010

Omläsning - Harry Potter and the Order of the Phoenix

Han är verkligen tjurig och kinkig, Harry, i den femte boken. Men det gör ju också att det blir mer intressant. Att alltid lyssna på de goda råd han får är inte hans grej helt enkelt. Fast det så klart, det hade inte blivit några böcker heller om han varit bättre på att undvika problem.

Annars tänker jag att Fred och George Weasley borde vara framgångselever i dagens skola. Så mycket som det pratas om att eleverna ska utveckla sin uppfinningsrikedom, vara företagsamma och framåt. Ja, Fred och George i ett nötskal.

Dolores Umbridge är en karaktär jag verkligen älskar att hata. Jag bara funderar på om hon egentligen tillhörde Voldemorts gäng, eller hur var det nu? Kan man vara så urbota elak och inte tillhöra den onda sidan? Jag har knappt 200 sidor kvar och jag kommer inte ihåg hur det var. Vi får se.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag har gett dig en "award" på min blogg!

Vixxtoria sa...

Åh, det är så roligt att titta in här då och då och läsa hur det går med omläsningen av HP. Jag blir riktigt sugen att läsa själv igen, fast det var mindre än ett år sen jag avslutade senaste omläsningen. Dolores är alldeles fruktansvärt hemsk. Jag har heller aldrig blivit klok på om hon var en av Deatheaters när det en gång begav sig, men visst måste hon höra till gänget nu? För övrigt gör Imelda Staunton henne så bra i filmatiseringen, tycker jag. Och alla de där katterna hon har på väggen!!

Fred och George är verkligen helt fantastiska. Tänk om man hade ett sånt trollkarls-Buttericks att tillgå, liksom! (Jag hade äääälskat de där kärleksdryckerna när jag var tonåring! Och okej då. Kanske lite nu också!)

Matilda sa...

Hej!
Jag tycker väldigt mycket om din blogg. Därför har jag (precis som Ingrid) gett dig en utmärkelse!

Holly Hock sa...

Ingrid och Matilda: Återigen tack för utmärkelserna!

Vixxtoria: Filmvarianten av Umbridge är verkligen lysande. Överlag tycker jag de har gjort ett bra jobb med alla filmerna. /Therese