lördag 19 december 2009

Omläsning - Harry Potter

Jag var inte direkt först med att läsa böckerna om Harry Potter men jag tycker inte mindre om dem för det. När jag var och såg senaste filmen så kände jag ett sug efter att läsa om hela serien. Och det började jag med igår.

Vad tunn den är första boken (iallafall om man jämför med de senare böckerna). Bara 223 sidor. Det är roligt att läsa om böcker får jag upptäcker detaljer i historien som jag inte lade märke till vid första läsningen, eftersom jag då inte visste vad jag vet nu. Till exempel så uppmärksammar jag nu att motorcykeln som Hagrid kommer farande på när han ska överlämna Harry till Dumbledore på Privet Drive är lånad av ingen mindre än Sirius Black.

3 kommentarer:

Magix Bokbabbel sa...

ja det är kul att Roling hade hela historien klar för sig så att en massa detaljer är instoppade på sättet du beskriver!

Aidaho sa...

å! Är Harry nästa djupdyk? Vad roligt! Harry förknippar jag med jul eftersom jag tenderade att köpa mig senaste harry i julklapp för att sen ligga på soffan, äta pralinresterna och bara plöja. Har flera gånger tänkt att läsa om för att få hela historien lite mer flytande. Ska bli skoj att se vad du tycker! Som vanligt :)

Holly Hock sa...

Ja, jag lägger märke till helt andra saker, och njuter nog lite extra. Böckerna passar verkligen att läsa vid juletid. Det firas ju helt underbara jular på Hogwarts. Jag tänkte precis som du, Aidaho. Första läsningen blev ju i den takt böckerna gavs ut, men jag längtar också efter att få hela historien i ett svep. God jul, båda två! /Therese