fredag 25 december 2009

Julklappar


Sagan om ringen-triologin har jag tänkt läsa i typ sjuttion år, men det har alltid kommit andra böcker emellan. Nu fick jag en egen uppsättning och alla hinder/ursäkter är därmed borta. Härligt.

Läslampan blir perfekt i sommar när det bär iväg på camping igen. Jag har alltid problem att läsa så länge som jag skulle vilja på kvällarna för att ficklampan gärna håller de andra vakna. Den här däremot blir min alldeles egna ljuskällan.

11 kommentarer:

Catrin sa...

Grattis till läslampan! Och lycka till med Sagan om Ringen. Jag har heller aldrig läst dem, och kommer med stor sannolkhet inte att göra det heller. men jag har sett filmerna ...;-)

God fortsättning och gott nytt läsår!

Aidaho sa...

otroligt snygga omslag!

Holly Hock sa...

Böckerna var jättesnygga! Jag tror att filmerna, och det faktum att de är så välgjorda, är en orsak till att jag inte läst böckerna. Men jag ska läsa dem, nu, alldeles strax... /Therese

Bambie sa...

Så han förstod vinken.

God Jul och gott nytt år!

bokstavlarna sa...

Håller med Aidaho; verkligen snygga omslag!

Jag har läst böckerna massor av gånger, men bara på svenska. Köpte dem på engelska senaste bokrean, men det har kommit så mycket annat emellan att de fortfarande är olästa...

Holly Hock sa...

Bambie: japp, han har gjort mycket rätt den senaste tiden. Nu är det bara upp till mig att läsa dem också.
Bokstävlarna: Men du har iallafall läst dem - flera gånger. Jag måste ju läsa dem åtminstone en gång. Oavsett hur bra filmerna är så kan de väl ändå inte ersätta böckerna?
/Therese

Aidaho sa...

filmerna är verkligen till bra hjälp för att komma in i böckerna...

bokstavlarna sa...

Jag tycker inte att du MÅSTE läsa böckerna (eller någon bok alls för den delen), men gillar man filmerna så är det är solklart tips. Så otroligt mycket som inte är med i filmerna, många små detaljer.

Första gången jag tragglade mig igenom trilogin var jag nio, jag kan lätt erkänna att det inte var det enklaste jag har gjort i mitt liv... :)

Holly Hock sa...

Bokstävlarna: Tack för att du sätter saker och ting i sitt rätta perspektiv. Visst är det väldigt lite egentligen som man MÅSTE göra. ;) Nio år säger du, det är imponerande! Hur upplevde du böckerna då? /Therese

bokstavlarna sa...

Det blir ju så tråkigt att läsa böcker för att man känenr att man borde. Jag har slutat med det där med måste-läsning, väldigt befriande. ;)

Jag gillade mest enterna och Gollum när jag var nio. Och hobbitarna såklart.
Min lågstadielärare hade läst Bilbo högt för oss i klassen, så lite är det väl hennes "fel" att jag fick för mig att läsa trilogin redan då. Minns att hon också lånade mig en helt fantastisk bok med konst som relaterar till böckerna - där bland annat HR Giger hade gjort väldigt läskiga Gollum-bilder.

Holly Hock sa...

Bokstävlarna: Dessa lärare... Är inte Bilbo ett ganska ovanligt val tror du att välja för högläsning? Eller är det bara jag som är okunnig nu? Hon tyckte onekligen mycket om böckerna själv. /Therese