onsdag 30 december 2009

Hogwarts Express

Som jag nämnt tidigare är jag mycket förtjust i Hogwarts Express. Harry och de andra eleverna åker tåget i varenda bok och många viktiga möten sker ombord. Tåget avgår från perrong 9 ¾ på King's Cross Station i London prick kl 11.00 för att sedan anlända till Hogwarts på kvällen, jag kan tänka mig ungefär vid sex-tiden. Undra just hur långt de har åkt då? Det borde ju gå att räkna ut, men jag vet inte om jag orkar. Däremot blir jag väldigt sugen på att åka tåg själv, ett sånt där gammalt fint, med kupéer.

Det skulle vara kul att ta tåget till någon mysig europeisk stad (varför inte Paris?) för en mini-semester, men jag tror att det är ganska dyrt. Konstigt egentligen, att tåget skulle vara dyrare än flyget, men jag har en känsla av att det är ganska stor skillnad. Nä, jag får väl köpa mig en regionen runt-biljett och åka fram och tillbaka till Göteborg en hel dag. Eller nåt...

5 kommentarer:

Bambie sa...

att åka tåg i Europa är inte så dyrt (bara man är ute i tid). Däremot att ta sig till Köpenhamn var värre.

Har tittat på tågresor i europa runt nyår så jag vet :D

kram

Holly Hock sa...

Just det, det har du ju. Hm, då kanske det kan bli tåget till Paris ändå då... Gott nytt år! Kram, Therese

Ida sa...

haha när jag var i london för några veckor sedan var jag sugen på att åka till king's cross och leta reda på perrongen, men jag har en känsla av att jag inte hade hittat den ändå ;)

Catrin sa...

Klart att du ska ta tåget tlll Paris!

Jag har bara läst en enda Harry Potter (den första) men nu har mina barn blivit så pass stora (6 och 7) att det uttryckts önskemål om Harry Potter härhemma. Å - det ser jag fram emot!

Gott Nytt År!

Holly Hock sa...

Ida: om jag inte tar fel så finns iallafall skylten för perrongen till Hogwarts på King's Cross!

Catrin: Ja, jag ska nog faktiskt det! Min son har sett första filmen om Harry Potter och blev dunderförtjust!

Gott nytt år! /Therese