onsdag 2 september 2009

Djupdyk - Jeanette Winterson

Jag har ju sån tur att Jeanette Winterson, vars romaner jag kommer att göra mitt nästa djupdyk i, kommer till Internationell författarscen i Stockholm i höst. Så visst passar det bra att ta det i anslutning, det vill säga den 13 till den 20 oktober. Det kommer att bli kul!

9 kommentarer:

Hermia sa...

Du har så bra upplägg för din läsning.. jag hoppar hit och dit, just nu extremt mycket eftersom jag inte hittar något att fastna i. Kanske borde jag prova Winterson också? Lade dock ifrån mig Passionen endast halvläst, den fungerade inte för mig. Hennes hemsida är i alla fall spännande och kommunikativ. Du inspirerade mig till att läsa Auster så ja, Winterson låter lockande...

Holly Hock sa...

Jag har ju precis läst "Passionen" och jag tror jag förstår vad du menar. Första halvan hade jag också mina funderingar, men det blev så jättemycket bättre andra halvan, allt föll liksom på plats, så mitt slutliga omdöme är: helt underbar!
Visst är det svårt att välja vilka böcker man ska läsa! Det finns ju så otroligt många som jag skulle vilja läsa. Jag känner ofta för att ännu mer gräva ner mig i ett författarskap (Auster har ju t ex skrivit många, många fler som jag inte läst), men man hör ju ideligen talas om böcker som jag bara måste läsa. Nu. ;) /Therese

Ingrid sa...

Jag blir också intresserad av att läsa Wintherson- i min bokhylla har jag "Tyngd" som jag har plockat fram nu.

Holly Hock sa...

"Tyngd", är inte det boken hon skrev för Mytserien? /Therese

Ingrid sa...

Jo, så är det. Jag blev intresserad av den för att hon berör 50-talet i den (hunden Lajka bland annat)- hennes myt-tema är "Atlas och Herakles". Jag har börjat kika lite i boken.... den ska hamna på mitt läsbord nu.

Lisa sa...

Åh, min nästa bok att läsa blir troligen Fyrväktaren av Winterson. Min första bok av henne och jag ser fram emot att lära känna detta författarskap, men hoppas också att jag inte har för höga förväntningar... farligt det där.

Hermia sa...

Precis som Lisa är jag också nyfiken på Fyrväktaren. Och Passionen kanske borde få en andra chans... Tyvärr tappade jag bort Winterson ur minnet när jag lånade hem böcker för långhelgsläsning.
;-( så hon får vänta lite till.

Anonym sa...

jag bara älskar hennes poetiska språk och drastiska humor! Önskar dig fantastiska lässtunder. Skrivet på kroppen, Passionen och det finns annan frukt än apelsiner är mina favoriter. Och Konst & lögner.

Holly Hock sa...

Jag har ju än så länge bara läst två böcker av henne, men jag tycker jättemycket om dem, samtidigt som de var ganska annorlunda mot vad jag tänkte mig (det där med förväntningar kan som sagt vara farligt, men i det här fallet blev det bra ändå).

Anonym: alla de böcker du nämner kommer jag att läsa nu, det bådar ju gott att du tycker om dem!
/Therese